Football Talk

Πέρασαν 154 ημέρες, τρεις προπονητές και μισός χρόνος: Ο Ολυμπιακός πάνω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία!

Πέρασαν 154 ημέρες, τρεις προπονητές και μισός χρόνος: Ο Ολυμπιακός πάνω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός βρισκόταν πάνω από τον Παναθηναϊκό στην τρέχουσα Super League; Πέρασαν έξι μήνες, τρεις απολύσεις, αλλαγές προπονητών και… 154 ημέρες!

Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα συναρπαστική αγωνιστική, η οποία πραγματικά είχε ως συνέπεια να αλλάξουν απόλυτα οι ισορροπίες στα play offs.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην εν λόγω διαδικασία ως μόνος – πρώτος, με 60 βαθμούς, η ΑΕΚ είναι στην 2η θέση και στο -1 από τους Θεσσαλονικείς και ο Παναθηναϊκός, με την ισοπαλία απέναντι στον ΟΦΗ, βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ολυμπιακός ξεπερνά τους «πρασίνους», για παρθενική φορά εντός του 2024 και για πρώτη συνολικά, μετά από μισό χρόνο.

Για να είμαστε ακριβείς, πέρασαν 154 ημέρες από τώρα. Γυρνάμε τον χρόνο άλλωστε, στην 7η αγωνιστική της Super League. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους, μετρούσαν έξι νίκες και μία ισοπαλία, και είχαν δεχθεί μόλις δύο γκολ σε ολόκληρη τη σεζόν.

Βρίσκονταν τότε στην κορυφή της βαθμολογίας και επικρατούσαν με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έμενε στο 2-2 στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ.

Έκτοτε, μεσολάβησαν 19 αγωνιστικές, η απόλυση του Μαρτίνεθ και του Γιοβάνοβιτς, η πρόσληψη του Καρβαλιάλ, η απόλυσή του, η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ και η έλευση φυσικά του Μεντιλίμπαρ.

Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός επιστρέφει πάνω από τον Παναθηναϊκό και μπαίνει στα play offs σε καλύτερη θέση από τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Εντυπωσιακό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0