Football Talk

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2: Νέα «γκέλα», προσπέραση από τον Ολυμπιακό και... τέταρτος στα Play Offs! (video)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2: Νέα «γκέλα», προσπέραση από τον Ολυμπιακό και... τέταρτος στα Play Offs! (video)

Με τον έναν βαθμό θα επιστρέψει από την Κρήτη ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και οι «πράσινοι» θα εισέλθουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας στα Play Offs, με τον Ολυμπιακό να τον προσπερνάει!

Φινάλε της κανονικής διάρκειας, στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό, με τους φιλοξενούμενους να «καίγονται» για την νίκη και το «Γεντί Κουλέ» να είναι πολύ δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι επεφύλασσε πολύ σασπένς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δύο φορές, όμως οι «πράσινοι» είχαν άμεση απάντηση και τις δύο φορές. Το τέλος της αναμέτρησης, κατέληξε να είναι ιδιαίτερα… δραματικό.

Οι πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους, με τον Λάρσον σε πρώτη φάση να επιχειρεί ένα σουτ στο 2’, το οποίο δεν ανησύχησε, και ένα σουτ του Ισέκα στο 6’, που μπλοκαρίστηκε από τον Ντραγκόφσκι εύκολα. Τρίτη και φαρμακερή, με μια άψογη συνεργασία των παικτών του ΟΦΗ, με τον Ισέκα να πασάρει στον Χιμένεθ, ο οποίος… ξεχάστηκε από την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε για το 1-0 στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός άργησε, αλλά πήρε μπρος. Με μια εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Μπερνάρντ βρήκε τον Ιωαννίδη μέσα στην καρδιά της περιοχής και ο Έλληνας φορ πλάσαρε για να τα φέρει όλα στα ίσα και να κάνει το 1-1. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Μπάουμαν, ο οποίος απέκρουσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Με πατημένο το γκάζι και με τη θέληση να ανατρέψει το παιχνίδι ξεκίνησε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης για τους φιλοξενουμένους. Πρώτη και μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μισού, με τον Ιωαννίδη και τον Μπακασέτα να συνεργάζονται, με τον δεύτερο να αστοχεί σε τεράστια ευκαιρία. Η σειρά για τον Ιωαννίδη δεν άργησε να έρθει, με τον Μπερνάρντ να τον βγάζει και πάλι τετ-α-τετ με το τέρμα. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού επιχείρησε ένα σουτ με το μυτάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ στο 54’.

Σπουδαία επέμβαση του Μπάουμαν στο 62ο λεπτό, η οποία έσωσε τους Κρητικούς, μετά την κεφαλιά του Ακαϊντίν. Άμεση, νέα φάση για τον Παναθηναϊκό μετά από πλαγιοκόπηση του Μπερνάρντ από τα αριστερά και εν συνεχεία να μοιράζει για τον Ιωαννίδη στην «καρδιά» της περιοχής. Εκεί ο Φώτης, γύρισε και πάσαρε στον Μπακασέτα και αυτός με τη σειρά του πλάσαρε με το δεξί, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Μια εισβολή του Λάρσον στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έφερε αναστάτωση στα καρέ των φιλοξενούμενων και ένα μαρκάρισμα του Τσέριν έφερε τους Κρητικούς στην άσπρη βούλα του πέναλτι με τον Ισέκα. Ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά, απέκρουσε την μπάλα, όμως αυτή δεν απομακρύνθηκε και κατέληξε στο τέρμα στο 81ο λεπτό.

Σέντρα και κατευθείαν γκολ για τον Παναθηναϊκό με συνοπτικές διαδικασίες. Με μία σέντρα από τα δεξιά του Μαντσίνι, πέρασε από τα πόδια του Ιωαννίδη, όμως ο Σπόραρ ήταν εκεί και με μια επαφή σούταρε και ισοφάρισε πολύ γρήγορα σε 2-2 στο 83’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (71’ Σπόραρ), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71’ Κώτσιρας), Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ, Παλάσιος (71’ Μαντίσνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (75’ Γκλάζερ), Χιμένεθ (58’ Ριέρα), Μπακού (75’ Φελίπε), Αποστολάκης (58’ Αμπάντα), Ισεκά (87’ Λουκάο).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0