Football Talk

Ο Τσάμπι Αλόνσο «αλλάζει» το ποδόσφαιρο: Η επανάσταση της Μπάγερ Λεβερκούζεν ξεκινάει από τα... μπακ! (video)

Ο Τσάμπι Αλόνσο «αλλάζει» το ποδόσφαιρο: Η επανάσταση της Μπάγερ Λεβερκούζεν ξεκινάει από τα... μπακ! (video)

Την ιστορία του ποδοσφαίρου έχει βαλθεί να ξαναγράψει ο Τσάμπι Αλόνσο. Με «πρωτεργάτες» τους Γκριμάλντο και Φίρμπονγκ, ο Ισπανός φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το αγαπημένο άθλημα στον πλανήτη!

Σχετικά Άρθρα

Ποιος θα περίμενε στην αρχή της χρονιάς πως αυτή η Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τον άπειρο, ως προπονητή, Τσάμπι Αλόνσο, θα πήγαινε… καρφί για το πρωτάθλημα;

Οι «ασπιρίνες» δεν έχουν καταφέρει ποτέ στην ιστορία τους να σηκώσουν την χαρακτηριστική… σαλατιέρα της Bundesliga και φέτος είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν, με τον Ισπανό στον πάγκο τους.

Απέναντι στην Κολωνία, η Λεβερκούζεν πήρε τη νίκη (2-0, 03/03) και έφτασε στο +10 από την δεύτερη Μπάγερν Μονάχου.

 

Ο τρόπος όμως, με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη, περιγράφει τέλεια την επανάσταση που πάει να φέρει στο ποδόσφαιρο, ο Τσάμπι Αλόνσο.

Τα γκολ προήλθαν από τα… φτερά της ομάδας. Από δύο παίκτες όμως που δεν λογίζονται ως εξτρέμ, αν και τα νούμερα τους μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν τον οποιοδήποτε.

Γκριμάλντο και Φρίμπονγκ αποτελούν το πιο καυτό δίδυμο μπακ, όχι απλώς στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Ισπανός, όπου αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπενφίκα, έχει σκοράρει 11 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 11 ασίστ. Από την… απέναντι πλευρά, στα δεξιά ο Ολλανδός μετράει 10 τέρματα και 10 τελικές πάσες.

Αν και αμυντικά μπακ, ο Αλόνσο έχει μεταμορφώσει τους ποδοσφαιριστές του σε μηχανές των γκολ, είτε σε εκτέλεση είτε σε παραγωγή.


Στις φοβερές χρονιές της Λίβερπουλ, οι Ρόμπερτσον-Αλεξάντερ Άρνλοντ ήταν αυτοί, που έδειξαν τον δρόμο για την άμεση συμμετοχή των ακραίων μπακ στην επίθεση. Στη Λεβερκούζεν όμως, φαίνεται πως ξανά γράφεται η ιστορία, διότι τα «παιδιά» του Αλόνσο δεν μοιράζουν απλώς ασίστ, αλλά «εκτελούν» και μάλιστα με τρομερή συχνότητα.

εικόνα_Viber_2024-03-03_20-11-54-320.jpg

Είκοσι δύο συμμετοχές σε γκολ ο ένας, 20 ο άλλος, στις αρχές του Μαρτίου. Η χρονιά έχει ακόμα μπόλικα ματς και οι Γκριμάλντο - Φρίμπονγκ δείχνουν διατεθειμένοι να σπάσουν κάθε… κοντέρ.


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0