Football Talk

Bundesliga: Εκτός έδρας νίκες για Ντόρτμουντ και Λειψία, «χαμός» στη μάχη της τετράδας! (video)

Bundesliga: Εκτός έδρας νίκες για Ντόρτμουντ και Λειψία, «χαμός» στη μάχη της τετράδας! (video)

Επιστροφή στις νίκες για τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία στις εξορμήσεις τους στις έδρες των Ουνιόν Βερολίνου, Χάιντενχαϊμ και Μπόχουμ, αντίστοιχα. «Περίπατος» για την Άουγκσμπουργκ απέναντι στη Χάιντενχαϊμ, την οποία συνέτριψε με 6-0.   

Στην 24η αγωνιστική της Bundesliga έβρεξε… γκολ με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο στις τέσσερις από τις πέντε αναμετρήσεις του απογεύματος. 

Ουνιόν Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

Η Ντόρτμουντ ταξίδεψε στην έδρα της φορμαρισμένης Ουνιόν Βερολίνου θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ. Οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι, ήλεγχαν το ρυθμό και δημιουργούσαν ευκαιρίες, με το γκολ τελικά να έρχεται στο 41’ με ένα ασύλληπτο σουτ του Αντεγιέμι από πλάγια θέση για το 1-0, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ υπερασπίστηκε το προβάδισμά της και στο φινάλε βρήκε δεύτερο γκολ με τον Μάατσεν να χρίζεται σκόρερ. Με το τελικό 2-0 υπέρ της παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 44 βαθμούς.

Μπόχουμ – Λειψία 1-4

Η Μπόχουμ πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Βίτεκ, αφού ο Γκουλάσι απέτυχε να αποκρούσει την μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του πρώτου. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 30’ με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής από τον Όλμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λειψία ανέτρεψε την εικόνα του παιχνιδιού και το σκορ. Αρχικά,  έκανε αρχικά το 2-1 με τον Οπεντά στο 68’, είδε τον Όρντετς να σημειώνει αυτογκόλ για το 3-1, ενώ στο 73’ ο Πούλσεν διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τους φιλοξενούμενους, που με 43 βαθμούς βρίσκονται πλέον στην πέμπτη θέση με 43 βαθμούς, έναν πίσω από την Ντόρτμουντ.

Ντάρμσταντ – Άουγκσμπουργκ 0-6

Η Άουγκσμπουργκ έβαλε από νωρίς τα θεμέλια της νίκης και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Τιτζ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, σκοράροντας σε κενή εστία. Μόλις δέκα λεπτά μετά, ο Γιένσεν διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους με κοντινό πλασέ. Ασταμάτητη η ομάδα του Θόρουπ, βρήκε και τρίτο γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου με τον Ντεμίροβτις, μετά από ακόμη ένα αμυντικό λάθος της Ντάρμσταντ, ενώ στο 25’ ο Βάργκας έκανε το 4-0. Στο 29’, ο Ντεμίροβιτς βρήκε και πάλι δίχτυα για το 5-0.

Ο ρυθμός έπεσε το δεύτερο μέρος, η Άουγκσμπουργκ βγήκε και έκτο γκολ με τον Τιτζ και πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη φτάνοντας τους 29 βαθμούς, ενώ η Ντάρμσταντ «βυθίστηκε» κι άλλο στον πάτο της βαθμολογίας, μένοντας στους 13 βαθμούς.

Χάιντενχαϊμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, η Άιντραχτ ευτύχησε να προηγηθεί στο 39’ μετά από επική γκάφα του τερματοφύλακα της Χάιντενχαϊμ, Μούλερ, ο οποίος βρήκε… αέρα στο γύρισμα του Γκίμπερ με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά αργά στα δίχτυα του. Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Ενκουκού, όμως η μαχητική Χάιντεχαϊμ μείωσε στο 59’ σε 1-2, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια και εκτέλεση του Πιέρινγκερ.

Παρότι οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, οι «αετοί» άντεξαν και έφυγαν με νικηφόρο αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά τα τέλη Ιανουαρίου και εδραιώθηκαν στην έκτη θέση με 37 βαθμούς.

Μάιντζ – Γκλάντμπαχ 1-1

Σε ένα σημαντικό ματς για τη μάχη της παραμονής, η Μάιντζ έκανε το 1-0 στο 12ο λεπτό μετά από το ωραίο σουτ του Μπούρκαρντ έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί χάνοντας δύο καλές στιγμές για να βρουν και δεύτερο γκολ. Κάτι το οποίο πλήρωσαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Γκλάντμπαχ να ισοφαρίζει από αντεπίθεση στο 55’ με τον Ενγκουμού.

Η Μάιντζ έμεινε με δέκα παίκτες στο 84’, με τον Κορ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο κράτησε την ισοπαλία μέχρι το σφύριγμα της λήξης φτάνοντας στους 16 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (02/03) για την 24η αγωνιστική της Bundesliga:

Ουνιόν Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

Μπόχουμ – Λειψία 1-4

Ντάρμσταντ – Άουγσκμπουργκ 0-6

Χάιντενχαϊμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Μάιντζ – Γκλάντμπαχ 1-1

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0