Football Talk

Τι κοινό έχει η ΑΕΚ με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και η μεγάλη διαφορά της

Τι κοινό έχει η ΑΕΚ με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και η μεγάλη διαφορά της

Μιλώντας για ποδόσφαιρο, τη δυναμική ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο και των play off που αρχίζουν.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχουμε την Κυριακή, όμως επί της ουσίας για την ΑΕΚ ξεκινούν από τώρα τα play off. Παίζει στο Χαριλάου με τον Άρη, έχοντας, θεωρητικά, το πιο δύσκολο έργο απ’ ότι θα έχουν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν Λαμία (εκτός), ΟΦΗ (εκτός) και Βόλο (εντός), αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ με νίκη και στη Θεσσαλονίκη θα μπει στα play off από θέση ισχύος, ούσα πρώτη στη βαθμολογία και έχοντας με όλους τους διεκδικητές του τίτλου την υπεροχή στη ισοβαθμία, βάσει των μεταξύ τους αγώνων στην κανονική διάρκεια. Δεν θα είναι μικρό πράγμα αυτό, αρκεί φυσικά να το εκμεταλλευτεί στα 10 ματς που θα ακολουθήσουν. Πέρυσι τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια και δεν έκλεισε την κανονική περίοδο πρώτη στη βαθμολογία.

Στη διαδικασία των play off ανέτρεψε αυτή τη διαφορά που είχε από τον Παναθηναϊκό, αφενός γιατί ήταν πολύ καλύτερη στο γήπεδο απ’ όλους, παίρνοντας τεράστιες νίκες. Αφετέρου γιατί ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόνο 4 από τα 10 ματς, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε σε επτά αγώνες και δεν είχε ούτε μία ήττα.

Και τώρα όπως και πέρυσι η ΑΕΚ θα μπει στα play off με μία σημαντική διαφορά έναντι των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου: Αυτή η διαφορά είναι καθαρά αγωνιστική και έχει να κάνει με την αγωνιστική της πειθώ. Η ΑΕΚ δείχνει πιο σταθερή απ’ όλες τις άλλες ομάδες. Εκμεταλλεύεται το ρόστερ της και δείχνει ικανή στα καλά της χρονικά σημεία των αγώνων να επικρατήσει έναντι του οποιοδήποτε.

Εφόσον διατηρήσει αυτή τη δυναμική της η ομάδα του Αλμέιδα θα είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα αγωνιστικό στοιχείο που έχουν κοινό όλες οι ομάδες και το τόνισε τις προάλλες ο Ματίας Αλμέιδα: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα παιχνίδια τους έχουν «νεκρά» διαστήματα.

Καμία ομάδα δηλαδή δεν καταφέρνει, τουλάχιστον έως τώρα, να μην κάνει αγωνιστική «κοιλιά» μέσα στα παιχνίδια της, ανεξάρτητα της δυναμικής του εκάστοτε αντιπάλου που αντιμετωπίζει. Άλλες φορές πληρώνει αυτή την «κοιλιά» με βαθμούς, άλλες καθόλου και άλλες ζορίζεται, όμως τελικά καταφέρνει να κερδίζει στο τέλος.

Ενόψει των play off αυτό θα είναι το μεγάλο μυστικό: Όποια ομάδα καταφέρει να κρατήσει μία σταθερή δυναμική στα παιχνίδια της και δεν πληρώσει την αγωνιστική πτώση που έχει στους αγώνες της θα είναι αυτή που στο τέλος της ημέρας θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Αυτά όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Αυτό δηλαδή που θα κρίνει και φέτος το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα που ακούγονται και γράφονται δεξιά κι αριστερά με το παραμικρό είναι φούμαρα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0