Football Talk

Τις... χίλιασε ο Αντρές Ινιέστα, γιορτάζοντας μια θρυλική καριέρα!

Τις... χίλιασε ο Αντρές Ινιέστα, γιορτάζοντας μια θρυλική καριέρα!

Χίλιες εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Αντρές Ινιέστα από την αρχή της καριέρας του. Από την Μπαρτσελόνα Β μέχρι και την Έμιρεϊτς FC, ο ποδοσφαιρικός αυτός θρύλος έπαιξε το χιλιοστό παιχνίδι του στα 39 του χρόνια, δείχνοντας πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Λίγο πριν «πατήσει» τα 40, ο Αντρές Ινιέστα σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο για την καριέρα του. Έφτασε τα χίλια παιχνίδια ως ποδοσφαιρστής, με το χιλιοστό να πραγματοποείται με την φανέλα της  Έμιρεϊτς FC.

Μπορεί η ομάδα να ηττήθηκε 2-0 από την Αϊμάν, όμως όλοι χάρηκαν με το επίτευγμα του συμπαίκτη τους. Μιας και ο αγώνας ήταν εκτός έδρας, η γιορτή θα λάβει χώρα στο στάδιο Αλ Μπάταεχ στις 8 Μαρτίου προς τιμήν του.

Από την αρχή της καριέρας του έχει σημειώσει 49 εμφανίσεις για την Μπαρτσελόνα Β, 674 για την Μπαρτσελόνα, 134 για την Βίσελ Κόμπε, 12 για την Έμιρεϊτς FC και 131 με το εθνόσημο. Έχει σκοράρει 104 φορές, έχει σημειώσει 192 ασίστ και έχει πανηγυρίσει 39 τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα, τέσσερα Champions League και 10 πρωταθλήματα.

Μια λεπτομέρεια που κάνει αυτό το ορόσημο ακόμη πιο ενδιαφέρον και σημαντικό, είναι πως σε κανένα από αυτα τα 1000 ματς δεν εχει δεχθεί κόκκινη κάρτα. Υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και ανθρώπου, ακούραστος, με αμέριστη αγάπη για τον δρόμο που ακολούθησε. Σίγουρα έχει πολλά ακόμη να δώσει και σκοπεύει να το κάνει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0