Football Talk

Μορόν: «Υπήρξε κριτική όταν ήρθα στον Άρη, αλλά δεν ανησύχησα επειδή δεν ήξερα τη γλώσσα»

Μορόν: «Υπήρξε κριτική όταν ήρθα στον Άρη, αλλά δεν ανησύχησα επειδή δεν ήξερα τη γλώσσα»

Ο επιθετικός του Άρη, Λορέν Μορόν μίλησε σε ισπανικό μέσο για την απόφασή του να αφήσει τη πατρίδα του και να μετακινηθεί στον Άρη, τονίζοντας πως στην αρχή υπήρξε κριτική, αλλά και ότι δικαιώνεται απόλυτα για την απόφασή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λορέν Μορόν στο estadiodeportivo:

Για την Ελλάδα και την προσαρμογή του αρχικά είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η χρονιά μου είναι φανταστική. Όταν έφτασα δεν ήξερα τι θα συναντήσω, αλλά τώρα δεν το μετανιώνω. Υπήρξαν λίγα συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία δεν είχα σκοράρει, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση ενόψει των Play off. Είναι κάτι για το οποίο μίλησε πρόσφατα με τον πατέρα μου, γιατί έπαιζα πολύ λίγο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πίστευα ότι αυτή η αλλαγή θα ήταν πολύ δύσκολη για μένα. Όταν έφτασα δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόσο καλά και ότι το παράπονό μου θα ήταν ότι δεν μπορώ να ξεκουραστώ, γιατί ουσιαστικά παίζω πάντα. Η δουλειά που έκανα τα προηγούμενα δύο χρόνια, δεν φάνηκε στο γήπεδο γιατί το έκανα χωρίς να έχω τις  ευκαιρίες που θα ήθελα. Τώρα, όμως φαίνεται. Ευτυχώς, δεν είχα τραυματισμό μετά από τόσο καιρό που ήμουν εκτός. Είναι σημάδι ότι έχω φροντίσει πολύ τον εαυτό μου αυτά τα χρόνια που πέρασα άσχημα».

Η φράση που του είχε πει ο πατέρας του: «Ο πατέρας μου λέει πάντα τη φράση από που αγοράζεις αυτοπεποίθηση. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε κανείς δεν πρόκειται να σε πιστέψει. Χωρίς, να προχωρήσω παρακάτω, στον αγώνα με τον Βόλο, έχασα ένα γκολ που δεν μπορεί να χάσει ένας επιθετικός. Αυτό σημαίνει ότι έχω μάθει να μην σκέφτομαι το λάθος όπως έκανα και πριν κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι βασικός».

Για την παρουσία του στον Άρη: «Από αριθμούς και απόδοση, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εκδοχή μου. Εδώ συμμετέχω σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού, τις οποίες δεν έκανα άλλες φορές λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης ή φόβου να αποτύχω. Έχω μια πικρή γεύση για το ότι δεν το είχα δείξει στους αγώνες. Οι προπονητές μου με είδαν να το κάνω στις προπονήσεις. Με τον Χοσέ Χουάν Ρομέρο στη Μπέτις Β’ ήμουν κάτι παραπάνω από σκόρερ, όπως και με τον Ρούμπι στην πρώτη ομάδα. Αυτή η αλλαγή σκηνικού και η μετακόμιση στον Άρη ήταν επιτυχημένη. Είμαι ευχαριστημένος».

Τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να έρθει στην Ελλάδα: «Είχα προτάσεις από ομάδες της Ισπανία, αλλά δεν το έβλεπα γιατί ήμουν άσχημα ψυχολογικά και μου πήρε χρόνο για να ανακάμψω. Μίλησα με την οικογένειά μου και τους εκπροσώπους μου και νομίζω πως πήρα την καλύτερη απόφαση, δηλαδή να αποδεχτώ την πρόταση του Άρη. Και δεν είχαμε άδικο… Υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν ότι εντάξει είναι τέτοιο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος που σου επιτρέπει να ξεχωρίζεις. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι δεν βρίσκεται τόσο κάτω σε σύγκριση με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Τι έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις προηγούμενες αποτυχημένες σεζόν: «Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντική και η γλώσσα ήταν το κλειδί. Όταν ήρθα έπαιξα πολλά παιχνίδια στο Conference League. Δεν ήμουν ακόμα στο επίπεδο που θα ήθελα και δεν σκόραρα. Υπήρξε κριτική, αλλά επειδή δεν καταλάβαινα την γλώσσα, δεν ανησύχησα και προχώρησα. Στην Ισπανία σε επηρεάζει. Όταν έφτασα είχα συνειδητοποιήσει πως δεν μπορούσα να αντέξω άλλο ένα κακό έτος, ότι θα είχα προβλήματα. Η καριέρα μου διακυβευόταν, αλλά ήμουν γενναίος και τώρα είμαι χαρούμενος».

Για τις χρονιές που δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε στην Ισπανία: «Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα τις ευκαιρίες που μου άξιζαν ή που πίστευα ότι μου άξιζαν. Όμως δεν πήγαν χαμένες, γιατί λειτούργησαν ως μαθησιακή εμπειρία... Πέρασα πολύ άσχημα. Δεν απογοητεύεσαι, αλλά αναρωτιέσαι γιατί δεν σε εμπιστεύονται, όταν εγώ εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Είναι πολύ περίπλοκο, αλλά όλα περνούν από κάτι και τώρα είμαι πολύ καλά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0