Football Talk

Τι συνέβη στην περσινή, τελευταία αγωνιστική της Super League: Το «διπλό» του Ολυμπιακού και οι… διαφορές! (video)

Τι συνέβη στην περσινή, τελευταία αγωνιστική της Super League: Το «διπλό» του Ολυμπιακού και οι… διαφορές! (video)

Τα play off της Stoiximan Super League, είναι πλέον στη… γωνία και οι ομάδες ετοιμάζονται για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με στόχο ένα καλύτερο πλασάρισμα στο «μίνι» πρωτάθλημα που αναμένεται να ξεκινήσει. Τι είχε συμβεί όμως, τέτοιά περίοδο πέρσι και ποιες ήταν οι βαθμολογικές διαφορές των τεσσάρων διεκδικητών;

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, έχει μπει στην τελική ευθεία, με την 26η και τελευταία αγωνιστική, να είναι προ των πυλών.

Μετά το τέλος της περασμένης χρονιάς, οι συζητήσεις όλων είχα εστιάσει στο πόσο εντυπωσιακό και άκρως αμφίρροπο ήταν το πρωτάθλημα που είχαμε δει. Φέτος όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε και την φαντασία, διότι το τωρινό είναι ακόμη πιο «τρελό» από το προηγούμενο.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-01_212528.png

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ (58) απέχει μόλις έναν βαθμό από τον 2ο ΠΑΟΚ (57). Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά στην 3η θέση (55) και μετά την απόφαση του CAS, ο Ολυμπιακός τον έχει πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής (54).

Η Ένωση έχει το δυσκολότερο έργο σε αυτή την αγωνιστική, καθώς έχει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, με γεμάτο το Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά από περίπου τρεις μήνες, για τον θεσμό του πρωταθλήματος, θα υποδεχθεί τον Βόλο. Ενώ εκτός έδρας αναμετρήσεις έχουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με ΟΦΗ και Λαμία αντίστοιχα.

Τι είχε συμβεί όμως τέτοια περίοδο, την περασμένη σεζόν;

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν έτοιμοι να μπουν στα play off ως πρωτοπόροι (59), όμως ο Ολυμπιακός τους «διέλυσε» εκείνα τα σχέδια. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μία σεζόν που δεν εντυπωσίαζαν, πήγαν στην OPAP Arena και πραγματοποίησαν την έκπληξη της αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες αν και δεν ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική ανισορροπία των γηπεδούχων και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις έφυγαν με ένα σπουδαίο «διπλό» που τους ξανά έβαλε ξανά σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου, διατηρώντας την 3η θέση με 56 βαθμούς (3-1, 12/03/2023).


Ενώ με αυτό τον τρόπο πήραν και μία άτυπη εκδίκηση για την «3αρα» που είχαν δεχθεί στην πρώτη τους επίσκεψη στο συγκεκριμένο γήπεδο, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους διεκδικητές, ο Παναθηναϊκός με… σόου του Ιωαννίδη πέρασε από την έδρα του Ατρομήτου, παίρνοντας και πάλι θέση οδηγού με 61 βαθμούς (2-0, 12/03/2023). Το Περιστέρι φέτος όμως πλήγωσε τους «πράσινους», οι οποίοι γνώρισαν μία απρόσμενη ήττα με 3-2 (17/12/2023).

Ο έτερος «Δικέφαλος» του πρωταθλήματος είχε ταξιδέψει μέχρι τον Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ένα γκολ του Μπράντον Τόμας ήταν αρκετό για τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι πανηγύρισαν μία εύκολη νίκη (1-0, 12/03/2023). Με τους «ερυθρόλευκους» όμως, να «σπάνε» την έδρα της Ένωσης, οι 54 βαθμοί, τον διατήρησαν στην 4η θέση.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0