Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0: Τα αδέρφια Γουίλιαμς έβαλαν... φωτιά στο «Σαν Μαμές», οι Βάσκοι στον τελικό του Copa del Rey! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0: Τα αδέρφια Γουίλιαμς έβαλαν... φωτιά στο «Σαν Μαμές», οι Βάσκοι στον τελικό του Copa del Rey! (video)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν αποφασισμένη να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Copa del Rey, και στη ρεβάνς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (29/02) το επιβεβαίωσε! Η νίκη της στον πρώτο αγώνα (1-0) της έδωσε το κίνητρο που χρειαζόταν για να πάει με... καθαρό μυαλό στην δεύτερη αναμέτρηση των δύο συλλόγων και να σαρώσει για ακόμη μια φορά (3-0). Kαι όλα χάρη στα αδέρφια Γουίλιαμς! Τώρα, τα μάτια στραμμένα στο Κύπελλο!

Χωρίς τον Γκριζμάν ήρθαν στην ρεβάνς οι «ροχιμπλάνκος», αλλά με την ελπίδα για ανάκαμψη ακόμα... ζωντανή. Άλλωστε, το αρχικό 1-0 ήταν εύκολα αναστρέψιμο, θα σκεφτόταν κανείς.

Τα προβλήματα όμως είναι εμφανή όσο και αν προσπαθούν να τα κρύβουν, όσο και αν αρνούνται ότι υπάρχουν. Μπορεί ο Γιορέντε να διανύει μια παραγωγικότητα τον τελευταίο καιρό, και η αυτοπεποίθηση του Ντεπάι να αναπτύσσεται, όμως την ίδια στιγμή ο Μοράτα περνάει μια περίοδο... ξηρασίας.

Ένα από τα «αστέρια» του Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν έχει σκοράρει σε 10 σερί αγώνες μαζί με αυτόν. Ξεκίνησε δυναμικά την σεζόν και συνεπήρε τους φίλους του ποδοσφαίρου με την εξαιρετική του φόρμα και την «φλόγα» του. Πλέον ισχύει το άκρως αντίθετο, ψάχνοντας και ο ίδιος την αιτία της... αδράνειάς του στο χειρότερο streak του ως παίκτης των «ροχιμπλάνκος» από την σεζόν 2019/20.

Από την άλλη, ένας παίκτης μπορεί να μην σηκώνει μόνος του ολόκληρη την ομάδα στις... πλάτες του, όμως η απουσία ένος αληθινού συντονιστή, όπως είναι ο Γκριζμάν, σίγουρα επηρέασαν την ψυχολογία και την κρίση των συμπαικτών του.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Τα αδέρφια Γουίλιαμς! Οι... κουβαλητές της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δύο αδέρφια που αγωνίζονται με ψυχή για την τιμή της ομάδας τους, και κατ’ επέκταση την τιμή των Βάσκων.

Μια καθαρά βασκική ομάδα τα βάζει με «μεγαθήρια» και τους φοράει τα... γυαλιά. Πήρε μια θριαμβευτική νίκη επί της Ατλέτικο με την ξεκάθαρη υπογραφή των Νίκο και Ινιάκι Γουίλιαμς.

Στο 13’ τα πολυτάλαντα αδέρφια συνεργάστηκαν άψογα. Η ψηλή σέντρα ακριβείας του Νίκο βρήκε τον Ινιάκι, ο οποίος έτρεξε να την δικεδικήσει, στέλνοντάς την μπάλα απευθείας στα δίχτυα του... αβοήθητου Αγκιρεθαμπάλα.

Αρκετά λεπτά αργότερα, στο 42’, ήταν η σειρά του Ινιάκι να διαβάσει ωραία την φάση και να δώσει μια όμορφη ασίστ στον αδερφό του, ο οποίος ήταν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιμγή, πανέτοιμος να σκοράρει.

Καθυστέρησε η επανέναρξη του αγώνα, καθώς φάνηκε ότι ένας οπαδός κατέρρευσε στις εξέδρες. Το φορείο τον παρέλαβε, καταχειροκροτήθηκε από τους παίκτες σε μια κίνηση σεβασμού και ο αγώνας δεν άργησε να επιστρέψει στην κανονική του ροή.

Δεν ήταν αρκετό για τους Βάσκους να πάρουν την νίκη, έπρεπε να «ντροπιάσουν» τους φιλοξενούμενους. Η άμυνα επανπαύθηκε και ο Γκουρουθέτα βρήκε την ευκαιρία να ανακτήσει το ριμπάουντ και να στοχεύσει στην κάτω δεξιά γωνιά, κλειδώνοντας το τελικό εντυπωσιακό 3-0.

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο «Σαν Μαμές» με τα αγαπητά αδέρφια του συλλόγου να προσυπογράφουν την πρόκριση των Βάσκων στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (06/04) μετά από τρία χρόνια. Κυνηγούν την πρώτη τους ιστορική νίκη στην διοργάνωση και όλα δείχνουν πως βρίσκονται πολύ κοντά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ε. Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος (90' Ρ. Γκαρθία), Βίβιαν, Παρέδες, Λέκουε, Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα (68’ Ντ. Γκαρθία), Πράδος Ντίαθ, Ι. Γουίλιαμς (80’ Μπερενγκέρ), Σάνσετ (81’ Γκόμεθ), Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (90' Άλβαρεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Ομπλάκ, Μολίνα (54’ Μπάριος), Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο (54’ Μαντάβα), Λίνο, Γιορέντε, Κόκε (67’ Νιγκέθ), Ντε Πολ, Μοράτα, Κορέα (54’ Ντεπάι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0