Football Talk

Ολυμπιακός: Το μαγικό ραβδί του Μεντιλίμπαρ «χτυπά» στο τέλος και λέγεται, Ελ Κααμπί! (video)

Ολυμπιακός: Το μαγικό ραβδί του Μεντιλίμπαρ «χτυπά» στο τέλος και λέγεται, Ελ Κααμπί! (video)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει «αναγεννήσει» τον Ολυμπιακό. Βέβαια η δουλειά αυτή δεν έχει γίνει μόνη της. Ο Βάσκος βρήκε στο πρόσωπο του Ελ Κααμπί, έναν «σούπερ ήρωα» που έρχεται για να τον… σώσει στις δύσκολες στιγμές.

Το πρόγραμμα που είχε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στα πρώτα του παιχνίδια ως προπονητής του Ολυμπιακού, δεν ήταν στρωμένο με… ροδοπέταλα, το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Ο Βάσκος έπρεπε μέσα σε λίγα 24ωρα να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Europa Conference League απέναντι στη Φερεντσβάρος, να περάσει αλώβητος από την Τούμπα και να μην χάσει βαθμούς στα, θεωρητικά πάντα, εύκολα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Ο Μεντιλίμπαρ μετά το πέρας αυτών των αγώνων, έκανε το 5/5 και παίρνει 10 με τόνο. Απλώς το άριστα, δεν θα ήταν αρκετό για να περιγράψει την «αναγέννηση» που έχει φέρει στην ομάδα του Πειραιά.

Απέναντι στους Ούγγρους και στον ΠΑΟΚ, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν ανέλπιστα θετική. Μπορεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να αντιμετώπισε προβλήματα, όμως με συνεχόμενες ανατροπές πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν και ας μην έπαιζε συγκλονιστικό ποδόσφαιρο, δεν χρειαζόταν άλλωστε.

Με τον Μεντιλίμπαρ στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, υπάρχει μέχρι στιγμής μία σταθερά. Ο Ολυμπιακός βρίσκει γκολ μετά το 70ο λεπτό των αναμετρήσεων του και κυνηγάει μέχρι τελικής πτώσεως τα παιχνίδια.

GHMzaagXQAA1SFG.jpg

Οι Πειραιώτες σε αυτά τα πέντε ματς, έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 10 φορές. Το εντυπωσιακό νούμερο δεν είναι τα δύο γκολ που έχoυν ως μέσο όρο, αλλά το χρονικό σημείο που τα πετυχαίνουν.

Επτά από αυτά τα 10 τέρματα, έχουν έρθει μετά το 70ο λεπτό. Το 70% των γκολ του Ολυμπιακού, έχουν μπει στο τελευταίο 20λεπτο και εννοείται πως κανένα από αυτά δεν ήταν ασήμαντο.

Το πρώτο ήρθε απέναντι στη Φερεντσβάρος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση (1-0, 15/02).

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο στην Τούμπα, «κλειδώνοντας» ένα τεράστιο «διπλό» για τον Ολυμπιακό (4-1, 18/02).

 Άλλα δύο «βρέθηκαν» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ολοκληρώνοντας την ανατροπή (2-1, 25/02).

Ενώ και πάλι στην αγωνιστική που μας πέρασε, Ο Ολυμπιακός χτύπησε δις μετά το 70’ και έφερε τα… πάνω κάτω στο Αγρίνιο για το απόλυτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (2-1, 28/02).

Αυτό όμως που πραγματικά τραβάει τα βλέμματα, είναι πως εξαίροντας το αυτογκόλ του Τορεχόν, με τον Παναιτωλικό, τα υπόλοιπα έξι ήρθαν από τον ίδιο άνθρωπο. Ο Αγιούμπ ΕΛ Κααμπί «σκοτώνει» στο φινάλε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και χαρίζει σπουδαίες νίκες στην ομάδα του.

Σε μία μεταβατική περίοδο, το αίσθημα επιβίωσης των Πειραιωτών υπερισχύει και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0