Football Talk

Τζέιντεν Ντανς: Δύο γκολ σε έναν αγώνα μέσα σε... 59 λεπτά; Ο πατέρας του είχε χρειαστεί 744 ημέρες για να το πετύχει!

Τζέιντεν Ντανς: Δύο γκολ σε έναν αγώνα μέσα σε... 59 λεπτά; Ο πατέρας του είχε χρειαστεί 744 ημέρες για να το πετύχει!
Ο Τζέιντεν Ντανς «έλαμψε» το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου με τη φανέλα της Λίβερπουλ και πέτυχε κάτι, το οποίο ο πατέρας του χρειάστηκε δύο χρόνια για να το κάνει!

Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-0 τη Σαουθάμπτον εντός έδρας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, χάρη στα «διαμάντια» της.

Ο 18χρονος Λιούις Κούμας σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους «κόκκινους», ενώ ο συνομήλικός του Τζέιντεν Ντανς σημείωσε δύο γκολ στην 3η του συμμετοχή με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Μάλιστα, ο τελευταίος φαίνεται πως βιώνει την εβδομάδα της... ζωής του, καθώς μέσα σε επτά ημέρες, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με τη Λίβερπουλ, κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά και πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την ομάδα του, μπροστά από το KOP!

Και κάπου εκεί... κρύβεται πάντα και ένας περήφανος πατέρας, όπου θαυμάζει το υπερηχητικό ξεκίνημα του γιου του.

Ο λόγος, για τον Νιλ Ντανς, ο οποίος είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στην Championship, φορώντας μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Μπόλτον, Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ και Μπέρμινγχαμ, ενώ πραγματοποίησε τα πρώτα του «βήματα» στη Μπλάκμπερν.

Ο Τζέιντεν έκανε μία πολύ καλύτερη «εκκίνηση» στην καριέρα του, σε σχέση με αυτή του - 41χρονου πλέον πατέρα του - και αυτή τη στιγμή ζει το... όνειρο του.

Γέννημα θρέμμα από το Λίβερπουλ, ο 18χρονος μεσοεπιθετικός κατόρθωσε να πετύχει δύο γκολ, σε έναν αγώνα για τους «κόκκινους» μέσα σε... 59 αγωνιστικά λεπτά, την ίδια στιγμή που ο πατέρας του, είχε χρειαστεί 744 ημέρες για να βρει δύο φορές δίχτυα σε μία αναμέτρηση!


Ο Νιλ Ντανς που αγωνιζόταν ως κεντρικός μέσος (ενίοτε και ως αριστερός μεσοεπιθετικός) είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο, στις 19/09/2002 και συγκεκριμένα, σε έναν αγώνα, ανάμεσα στη Μπλάκμπερν και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, για τον πρώτο γύρο του UEFA Cup, που είχε λήξει 1-1.

Κι όμως, ο παίκτης από τη Γουιάνα σημείωσε για πρώτη φορά, δύο τέρματα, σε ένα ματς, στις 02/10/2004, δηλαδή, περίπου δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Πρόκειται για ένα εντός έδρας ματς της Κόλτσεστερ με την Πορτ Βέιλ, για τη League One. Το τελικό σκορ ήταν 2-1 και το είχε... υπογράψει ο - 21χρονος τότε - Νιλ Ντανς.

Πάντως, ο Τζέιντεν έχει μπει από νωρίς στα... βαθιά και αγωνίζεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο, σε σχέση με τον πατέρα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος, κατέγραψε την 1η του συμμετοχή με τους «Reds», απέναντι στη Λούτον του Ρομπ Έντουαρντς, ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νιλ Ντανς, στην ποδοσφαιρική του καριέρα!

Μέχρι στιγμής, το δείγμα είναι θετικό για τον Τζέιντεν Ντανς και μένει να δούμε, εάν το «διαμάντι» της Λίβερπουλ θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, οι οποίες θα αποτελούν μία παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά και θα γεμίσουν... χαμόγελα τους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά και το νέο προπονητή.  

Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0