Football Talk

Ομάδες, ημερομηνίες και φορμάτ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Play Offs και Play Outs

Ομάδες, ημερομηνίες και φορμάτ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Play Offs και Play Outs

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο (02-03 Μαρτίου), αλλά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα μίνι-πρωταθλήματα, έχουν «κλειδώσει» ήδη. Πότε είναι η κλήρωση, πότε ξεκινούν και πώς μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια;

Η 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League έδωσε και τις τελευταίες απαντήσεις, σχετικά με το «ποιοι θα πάρουν το εισιτήριο για τα Play Offs και ποιοι για τα Play Outs».

Και τώρα, το ρολόι μετρά αντίστροφα, ξεκινώντας από την κλήρωση της Δευτέρας 4 Μαρτίου.

Η Λαμία, χωρίς να έχει παίξει το δικό της ματς, είδε τον Αστέρα Τρίπολης να «κολλά» στο 3-3 (28/02) με την Κηφισιά, και εξασφάλισε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα βρεθεί στα Play Offs. Εκεί, θέση έχουν «κλείσει» επίσης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Άρης.


Από τις 10 Μαρτίου κι έπειτα, θα αρχίσουν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά και το «μοίρασμα» των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Οι αγωνιστικές είναι δέκα, με διπλά ματς, δηλαδή πέντε εντός κι άλλα τόσα εκτός έδρας. Κάθε ομάδα θα μπει στο μίνι-πρωτάθλημα με τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας. Κάτι που ισχύει και για τα Play Outs.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωταθλητής, θα συμμετάσχει στα προκριματικά του νέου Champions League. Ύστερα, υπάρχει ένα εισιτήριο για το Europa League και δύο για το Europa Conference League.

Ο Κυπελλούχος εξασφαλίζει το εισιτήριο του Europa League. Και αν είναι ομάδα εκτός της πρώτης 4αδας, αυτομάτως ο 4ος, χάνει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο.

Αν όμως ο Κυπελλούχος είναι από 2ος έως 4ος, τότε θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League και οι άλλοι δύο, από ένα για το Europa Conference League.

Αν γίνει νταμπλ από κάποια ομάδα, τότε στο Europa League θα πάει ο δεύτερος και στο Conference ο 3ος και ο 4ος.


Όσον αφορά στα Play Outs, θα συμμετέχουν Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Κηφισιά, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα. Τα ματς, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ξεκινήσουν στις 17 Μαρτίου και θα είναι μονά.

Πλεονέκτημα έδρας, δηλαδή τέσσερα ματς εντός και τρία εκτός, θα δώσουν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ και Πανσερραϊκός. Το αντίθετο θα ισχύσει για Βόλο, Κηφισιά, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από αυτές τις ομάδες, θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες.

*Κατά τις περασμένες περιόδους, τα ματς των Play Outs παίζονταν Σάββατο κι αυτά των Play Offs, Κυριακή. Προφανώς, υπάρχουν και εμβόλιμες αγωνιστικές.

**Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΟ έχει καταθέσει αίτημα αναβολής της 2ης αγωνιστικής, λόγω των μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας.

Οι ημερομηνίες, όπως είχαν ανακοινωθεί στην αρχή της σεζόν:

1η: 09-10 Μαρτίου
2η: 16-17 Μαρτίου
3η: 30-31 Μαρτίου
4η: 03 Απριλίου
5η: 06-07 Απριλίου
6η: 13-14 Απριλίου
7η: 20-21 Απριλίου
8η: 24 Απριλίου
9η: 27-28 Απριλίου
10η: 11-12 Μαΐου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0