Football Talk

FA Cup: Πρόκριση με την… ακαδημία της η Λίβερπουλ, «λυτρώθηκε» στο τέλος η Γιουνάιτεντ! (video)

FA Cup: Πρόκριση με την… ακαδημία της η Λίβερπουλ, «λυτρώθηκε» στο τέλος η Γιουνάιτεντ! (video)

Ακόμη μία σημαντική νίκη με… μισή ομάδα πανηγύρισε η Λίβερπουλ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «λυτρώθηκε» με τον Καζεμίρο και απέκλεισε στην παράταση τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Παίζουν η μία απέναντι στην άλλη στα προημιτελικά, ενώ η Τσέλσι «ανακουφίστηκε» στο 90’, κόντρα στη Λιντς (3-2).

Πήρε το Λιγκ Καπ με «πιτσιρικάδες» και θέλει να κάνει το ίδιο με το FA Cup; Προφανώς όχι, αλλά αυτούς έχει στη διάθεσή του ο Γιούργκεν Κλοπ, και με αυτούς παίζει. Και όσο τον δικαιώνουν, η Λίβερπουλ απλώς συνεχίζει μέσα σε όλους της τους στόχους. Κέρδισε με 3-0 την εξαιρετική Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ» και χαμογελά διάπλατα. Σκόρερ οι 18άχρονοι, Κούμας και Ντανς, εξαιρετικός ο Κέλεχερ, έπαιξε 90 λεπτά ο Κώστας Τσιμίκας. Και μία… ιδιαίτερη, κόκκινη ιστορία συνεχίζεται!

Πώς φτάσαμε σε εκείνο το σημείο;  Ο Χάρβεϊ Έλιοτ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος για τη γηπεδούχο, για να έρθει ο Κούμας και να «γράψει» ιστορία με τους «κόκκινους». Έγινε ο 4ος νεότερος στην ιστορία τους, που σκοράρει στο ντεμπούτο του, και παράλληλα, ο δεύτερος πιο μικρός ηλικιακά σκόρερ, στην ιστορία τους στο Κύπελλο Αγγλίας, πίσω από τον Κέιντ Γκόρντον (προ διετίας με τη Σριούσμπερι).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ συνειδητά και τον άλλαξε με τον Κονατέ, αλλά η Λίβερπουλ έμοιαζε καλύτερη. Είχε ξανά τις στιγμές της με τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος γενικώς ήταν άστοχος, και τελικά, «κλείδωσε» τη νίκη με ένα άλλο παιδί από τις ακαδημίες.

Ο Ντανς ήταν αυτή τη φορά που έκανε το 2-0, με τον 18άχρονο επίσης να σκοράρει για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα. Ο ΜακΆλιστερ βοήθησε ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στα τελευταία λεπτά και κάπως έτσι, η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του θεσμού!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε την εμπειρία και την εξυπνάδα του Καζεμίρο για να επικρατήσει 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Σίτι Γκράουντ και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα έχουμε σούπερ ντέρμπι με τη Λίβερπουλ! Στους «8» και η Γουλβς με γκολ που πέτυχε στα 77 δευτερόλεπτα απέναντι στην Μπράιτον.

 

Τέλος, τεράστια πρόκριση πανηγύρισε και η Τσέλσι. Στο 8ο λεπτό από μεγάλο λάθος του Ντισασί που ενώ έβλεπε ότι ο Καϊσέδο ήταν μαρκαρισμένος τον επέλεξε στην περιοχή για το build-up, τα «παγώνια» έκλεψαν και ο Τζόσεφ με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η Τσέλσι αρκούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα με λίγη αυτοπεποίθηση για να κάνει καλά τη δουλειά της. Στο 15' από ωραία συνεργασία με τους Μαντουέκε και Καϊσέδο, ο Τζάκσον από πλάγια εντός περιοχής ισοφάρισε για τους φιναλίστ του Λιγκ Καπ, ενώ, στο 37' ο Μικάιλο Μούντρικ με μονοκόμματο τελείωμα από γύρισμα του Στέρλινγκ έκανε το 2-1 για την Τσέλσι!

Η Λιντς βρήκε απάντηση στην ανατροπή που είχαν πραγματοποιήσει οι γηπεδούχοι και από σέντρα το Άντονι, που είχε ετοιμάσει και το πρώτο γκολ της ομάδας του, ο Τζόσεφ αμαρκάριστος στην περιοχή με κεφαλιά νίκησε τον Σάντσεθ για το 2-2 στο 59ο λεπτό! Ο Νίκολας Τζάκσον στην επίθεση άρχισε να χάνει εύκολα την μπάλα και να την «πουλάει», αδυνατώντας να παίξει με πλάτη την άμυνα της Λιντς, ενώ, ο Τζόσεφ συνέχισε να είναι επικίνδυνος για τα καρέ της Τσέλσι.

Η λύτρωση θα ερχόταν στο 90', με τον Κόνορ Γκάλαχερ από ασίστ του Έντσο Φερνάντες να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα, να γράφει το 3-2 και να προκαλεί τεράστια ανακούφιση στους «μπλε». Ο σκόρερ βρήκε δίχτυα για 4η φορά στα 5 τελευταία παιχνίδια και προφανώς θα το είχε και τεράστια ανάγκη μετά τη χαμένη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του πρόσφατου τελικού του Λιγκ Καπ!

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0