Football Talk

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Τρίποντο από τους Έλληνες και παραμένει σε απόσταση βολής (video)

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Τρίποντο από τους Έλληνες και παραμένει σε απόσταση βολής (video)
Με Έλληνες πρωταγωνιστές, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για να διατηρήσει την διαφορά του από την πρώτη θέση.

Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το παιχνίδι εκκίνησε πολύ δυναμικά, με τον Μπακασέτα να βρίσκει γκολ στο τρίτο λεπτό και να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά παρόλα αυτά ο ρυθμός στην διάρκεια ισορροπήθηκε. Στο δεύτερο μισό ο Ιωαννίδης βρήκε δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» το παιχνίδι και το «τριφύλλι» παραμένει σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Λεωφόρο, με τον Παλάσιος να φεύγει στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος, ο οποίος έκοψε την μπάλα και μοίρασε για τον Μπακασέτα στην καρδιά της περιοχής και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 3’. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR και τον γκολ καταλογίστηκε κανονικά. Στο πρώτο λεπτό μετά την σέντρα, οι γηπεδούχοι έφυγαν και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη, ο οποίος έχασε το κοντρόλ της μπάλας, γύρισε την μπάλα στα δεξιά, εκεί που έκοβε και πάλι ο Μπακασέτας, για να σουτάρει, όμως ο Κουέστα απέκρουσε.

Νέα ευκαιρία για τους «πράσινους» στο 14’, με τον Μπακασέτα να κλέβει την μπάλα εντός της περιοχής και να γυρίζει για τον αμαρκάριστο Μπερνάρντ, του οποίου το σουτ ήταν κακο-εκτελεσμένο και κατέληξε άουτ. Μόλις τρία λεπτά πέρασαν για να… καρδιοχτυπήσουν στον πάγκο του Άρη, καθώς ο Ιωαννίδης μετά από μια μπαλιά του Ζέκα, βγήκε στο transition, με τον Κουέστα να βρίσκεται λάθος τοποθετημένος, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να επιχειρεί να… κρεμάσει τον Ισπανό, το δοκάρι όμως του είπε «όχι».

Πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 25’, με τον Ρόουζ να βρίσκει μια κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Ακαϊντίν και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά μετά από στημένη φάση σε πολύ καλό σημείο, ο Σουλεϊμάνοφ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως η μπάλα δεν πέρασε το τοίχος και κατέληξε πλάγιο.

Τεράστια φάση για τον Άρη στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ζαμόρα να μην καταφέρει να πιάσει όπως έπρεπε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την δεξιά δοκό της εστίας του Ντραγκόφσκι, ενώ η άμυνα των «πράσινων» ήταν αναδιοργανωτή.

Από μια στημένη φάση, ο Μπερνάρντ εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σουλεϊμάνοφ. Οι παίκτες του Τερίμ ζήτησαν χέρι (σ.σ. εντός της περιοχής), ο διαιτητής όμως δεν υπέδειξε κάτι, παρά την πολύ κοντινή απόσταση του στο συμβάν. Με την βοήθεια του VAR, έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ιωαννίδης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα του πέναλτι για να κάνει το 2-0 στο 52’.

Ένα ξαφνικό σουτ του Μανού Γκαρσία, δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι στο 60’, καθώς πραγματοποίησε μια μεγάλη επέμβαση με υπερένταση. Επιπλέον μια φάση στο 72’ πέρασε ανεκμετάλλευτη για τον Άρη, με τον Νταρίντα να βρίσκει χώρο και χρόνο για να εκτελέσει ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει εκτός εστίας, χωρίς να ανησυχεί τον αντίπαλο γκολκίπερ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80’ Αράο), Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Μπερνάρντ (90’ Λημνιός), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Ζαμόρα, Μπράμπετς, Νταρίντα, Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρσία), Οντουμπάτζο, Ζιλ (72’ Βέλεθ), Μοντόγια (72’ Φεράρι), Ρόουζ, Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάντ)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0