Football Talk

Αλμέιδα: «Προπονώ μία μεγάλη ομάδα - Γι' αυτό θα παίξει στην ΑΕΚ Β' ο Αραούχο!»

Αλμέιδα: «Προπονώ μία μεγάλη ομάδα - Γι' αυτό θα παίξει στην ΑΕΚ Β' ο Αραούχο!»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα, μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με ανατροπή, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ικανοποιημένος με την αντίδραση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αναφέρθηκε και στον λόγο που ο Σέρχιο Αραούχο δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

Αν κρατάει την αντίδραση των παικτών του στο αποψινό παιχνίδι;

 «Θα κρατήσω πολλά πράγματα. Είναι αυτή η συμπεριφορά που δείχνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Σήμερα ήταν μία επίδειξη του χαρακτήρα. Τα πρώτα 20 λεπτά μου άρεσαν πολλά. Μετά κάναμε λάθη επειδή βιαζόμασταν με τη μπάλα. Αυτό έδωσε στον αντίπαλο την ευκαιρία να σκοράρει. Τελείωσε το ημίχρονο και στην ανάπαυλα διορθώσαμε κάποια πράγματα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να κερδίζουμε. Σήμερα κρατάμε τον τρόπο που κερδίσαμε. Βλέπω και παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια: ολοι οι αντίπαλοι έχουν κάτι παρόμοιο: σε κάποια σημεία έχουν στιγμές αδυναμίες. Τελειώσαμε το παιχνίδι σε τέλειο βαθμό».

Για τον ΠΑΣ κι αν αξίζει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα;

«Δεν συνηθίζω να κάνω σχόλια για αντίπαλες ομάδες. Θέλω να δείχνω σεβασμό σε παίκτες και προπονητές. Σε όλους εύχομαι το καλύτερο. Και φυσικά εύχομαι το καλύτερο για εμάς».

Για τον Λιούμπισιτς που μπήκε σε ένα κρίσιμο σημείο, έβαλε το τρίτο γκολ και γρήγορα δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα, χωρίς να έχει ακόμα τον ρυθμό των υπολοίπων παικτών. Ένα σχόλιο γι’ αυτό;

«Είναι ένας παίκτης που είναι η τελευταία προσθήκη που κάναμε. Δείχνει τα χαρακτηριστικά που τον πήραμε. Κάθε μέρα βελτιώνεται στο δικό μας ρυθμό. Σας είχα πει ότι είχε κάνει ντεμπούτο με νίκη. Υπάρχουν παίκτες που είναι νικητές. Ο Λιούμπισιτς είναι ένας απ’ αυτούς. Είναι σίγουρος γι’ αυτό που κάνει. Προπονείται σοβαρά και φαίνεται στο γήπεδο. Βλέπω παρόμοια χαρακτηριστικά σε επίπεδο όταν ήρθε ο Πινέδα. Προφανώς επειδή δεν τους ξέρουμε τους παίκτες, βλέπουμε πως είναι σε φυσική κατάσταση. Τους βλέπουμε… λεπτούς και όχι δυνατούς, αλλά είναι σημαντικοί. Έχει πολλή τακτική, είναι καλός στο τακτικό κομμάτι και βρίσκει θέσεις να σκοράρει. Τα πάει καλά. Σήμερα μου άρεσαν όλες οι αλλαγές. Αυτοί άλλαξαν το παιχνίδι».

Για την αλλαγή στο ημίχρονο Γκαρσία με Πόνσε. Αν είναι καλά ο Λιβάι ή να είναι αλλαγή τακτικής.

«Είχαμε σχεδιάσει να παίξει ο Λιβάι 60 λεπτά. Έχει επιστρέψει από πολλούς τραυματισμούς. Δεν ένιωθε άνετα. Δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Εκεί είναι ο Πόνσε που ανταγωνίζεται. Δεν ήθελα να ρισκάρω με Λιβάι γιατί δεν ήταν στο 100%.»

Για τους Άμραμπατ και Ελίασον που παίζουν σερί παιχνίδια κι αν ανησυχεί για την επιβάρυνσή τους, λόγω και της απουσίας του Γκατσίνοβιτς;

«Θέλω να χαρώ σήμερα τη νίκη… Ήταν μία νίκη που στην καρδιά μας είμαστε καλά! Αύριο θα δούμε. Είναι λίγες ημέρες ξεκούρασης. Ο αντίπαλος (σ.σ. Άρης) που μας άφησε εκτός Κυπέλλου. Θα δούμε πως θα κάνουν αποκατάσταση οι παίκτες. Έχουμε δυο παίκτες, όπως Πισάρο και Φερνάντες με άλλα χαρακτηριστικά. Θα δούμε τι θα αποφασίσουμε».

Για τον Μάνταλο και τη συνεργασία του με τον Πόνσε;

«Ο Πέτρος είναι πολύ καλά… Ήταν πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι γύρισε λίγο ο αστράγαλός του. Μου αρέσει πολύ ως παίκτης. Όταν είναι καλά παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Έχει προσθέσει ένα αμυντικό κομμάτι που δεν είχα δει παλιά. Είναι συγκεντρωμένος. Όταν έχει τη μπάλα την αγγίζει με άλλο τρόπο, που οι υπόλοιποι δεν έχουν. Δουλεύουμε ως γκρουπ όμως. Όλοι είναι σημαντικοί. Όχι μόνο αυτοί που ξεκινούν ένα παιχνίδι. Είτε παίξεις 30’ είτε 70’ είτε… τρία λεπτά η νοοτροπία ενός επαγγελματία είναι να κερδίσει η ομάδα του. Δεν είναι εύκολο, γιατί όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει εγωισμός. Όπως στη ζωή. Ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια. Το να έχεις ένα γκρουπ 25παικτών και όλοι να είναι χαρούμενοι δεν είναι εύκολο. Αξιολογώ τους παίκτες ως ανθρώπους και παίρνω αποφάσεις ως προπονητής. Αυτό που κάνω είναι να δείχνω ένα πρόσωπο. Όχι δύο. Μπορεί να αρέσει σε κάποιον αυτό το πρόσωπο, σε άλλον να μη του αρέσει. Υπήρξα παίκτης και προτιμούσα τότε και τώρα ο προπονητής να έχει ένα πρόσωπο. Έχω μία μεγάλη ομάδα. απολαμβάνω να βλέπω την ΑΕΚ να παίζει. Να παίζει καλά. Σήμερα απόλαυσα και το μάθημα που πήραμε από τα πρώτα 25λεπτά. Απόλαυσα το κακό κομμάτι! Μαθαίνεις στη ζωή από το κακό… Μπόρεσαν και άκουσαν το μήνυμα στην ανάπαυλα. Ερμήνευσαν το μήνυμα που τους έδωσα. Γύρισαν το παιχνίδι με έναν τρόπο. Όταν έγινε το 3-2 δεν σταμάτησαν. Συνέχισε. Αυτό είμαστε εμείς! Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι μαζί μέχρι την τελευταία ημέρα».

Ο Ματίας Αλμέιδα εξήγησε παράλληλα στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή και την Πέμπτη αναμένεται να παίξει με την ΑΕΚ Β'.

«Όσον αφορά τον Σέρχιο. Εδώ και 2 εβδομάδες μου ζητάει να παίξει ένα παιχνίδι στη Β’ ομάδα. Έπειτα τον τραυματισμό του δεν έχει βρει ρυθμό. Όταν μπαίνει δεν βλέπουμε τον Αραούχο που έχουμε συνηθίσει. Αυτόν τον ρυθμό δεν τον κερδίζεις μέσω της προπόνησης μόνο. Δεν μπορώ να δώσω ως προπονητής χρόνο σε παίκτη για να φτάσει στο 100% γιατί είναι παίκτες που βρίσκονται στο 100%. Ο Σέρχιο επέμενε να παίξει στη Β ομάδα και θα παίξει την Πέμπτη, λόγω απόφασης του Σέρχιο. Ευχαριστώ για την ερώτηση, γιατί «τελειώνει το συμβόλαιό του» ή «δεν θέλω να τον βάλω». Δεν θα αλλάξει κάτι  αν παίξει με την ΑΕΚ Β. Ψάχνουμε τον τρόπο να παίξει ο Σέρχιο με αυτοπεποίθηση».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0