Football Talk

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-1 (πεν.4-5): Οι «πειρατές» βούλιαξαν το Σαν Σεμπαστιάν και... πλέουν προς τον τελικό του Copa del Rey (video)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-1 (πεν.4-5): Οι «πειρατές» βούλιαξαν το Σαν Σεμπαστιάν και... πλέουν προς τον τελικό του Copa del Rey (video)

Απογοητευτικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-0) μεταξύ Μαγιόρκα και Ρεάλ Σοσιεδάδ στο πλαίσιο των ημιτελικών του Copa del Rey. Στη ρεβάνς (27/02) θα παίζονταν όλα για όλα. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, η οικοδέσποινα έδειξε αντίσταση και τα πέναλτι ήταν μονόδρομος. Η Μαγιόρκα, όμως, έδειξε ψυχή μέχρι το τέλος και μετά από 20 χρόνια βρίσκεται και πάλι στον τελικό του Copa del Rey.

Όλα διακυβεύονταν στην ρεβάνς της Ρεάλ Σοσιεδάδ με την Μαγιόρκα. Το τελικό 0-0 στην πρώτη τους συνάντηση άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά εν όψει της... επανασύνδεσής τους την Τρίτη (27/02).

Ποιος να φανταζόταν ότι η 16η στο πρωτάθλημα Μαγιόρκα θα έκανε τέτοια θραύση στο Κύπελλο Ισπανίας. Πέταξε εκτός την Τζιρόνα, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, βάζοντας διαρκώς... τρικλοποδιές στους Βάσκους.

Η γηπεδούχος, τόσο στον πρώτο αγώνα, όσο και στον δεύτερο, δεν μπορούσε να βρει χώρο να ανοίξει το παιχνίδι της και να κυκλοφορήσει την μπάλα, αφού το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων ήταν «ασφυκτικό».

Και να σκεφτεί κανείς, ότι η κατοχή της μπάλας δεν άγγιζε ούτε το 40% από την Μαγιόρκα. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βάσκους να σπαταλούν ένα... δώρο Θεού λίγο πριν λήξει το ημίχρονο (46’).

Το χέρι του Ραΐγιο ήρθε σε επαφή με την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής ολόσωστα υπέδειξε πέναλτι για την οικοδέσποινα. Μόνο που ο Μέντεθ άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, προσθέτωντας μεγαλύτερη πίεση στις... πλάτες των συμπαικτών του.

Ήταν ζήτημα χρόνου να χτυπήσουν οι «πειρατές» και με την επιστροφή τους στο γήπεδο προκάλεσαν... ζημιές στην οικοδέσποινα. Στο 50’ ο Γκονζάλες «κάρφωσε» μια δυνατή κοντινή κεφαλιά, η οποία διαπέρασε την εστία του Γκράιφ.

Ο Μέντεθ, όμως, εξιλεώθηκε με την... πονηρή ασίστ στον Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα στο 71’, παρατείνοντας μαζί με τον αγώνα και την αγωνία όλων. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν «έσβησε» στην πρώτη αναποδιά και μπήκε εκ νέου στην κούρσα διεκδίκησης μιας θέσης στον τελικό.

Εφιαλτική τροπή πήρε ξαφνικά ο αγώνας, με την παράταση να είναι αναπόφευκτη. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στα πέναλτι, όπου θα ευνοούνταν οι πιο... τυχεροί. Οι «πειρατές» ήταν εκείνοι που έδειξαν σε όλους γιατί άξιζαν εκείνοι το εισιτήριο και θα ξαναβρεθούν στον τελικό για πρώτη φορά ξανά μετά το 2003, τότε που είχαν κατακτήσει το Κύπελλο.

Προς το παρόν αναμένουν το αποτέλεσμα του ματς μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης την Πέμπτη (29/02), από τον οποίο θα προκύψει η αντίπαλός τους. Μέχρι τότε ονειρεύονται να κάνουν τον θαύμα τους, με την ιστορία να... ξαναγράφεται!

Τα πέναλτι

Ρεάλ Σοσιεδάδ

1.Ογιαρθάμπαλ-έξω (επέμβαση Γκράιφ)

2.Τουριέντες-μέσα

3.Ολασαγκάστι-μέσα

4.Θουμπιμέντι-μέσα

5.Μπέκερ-μέσα

Μαγιόρκα

1.Μουρίκι-μέσα

2.Μορλάνες-μέσα

3. Μασκαρέι-μέσα

4.Ράντονιτς-μέσα

5.Ντάρντερ-μέσα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ι. Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπέλντια, Λε Νόρμαντ, Γκαλάν (91’ Τίρνι), Μέντεθ (79’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο (105’ Ολασαγκάστι), Ζαχαριάν (63’ Ογιαρθάμπαλ), Κούμπο (104’ Σαντίκ), Αντρέ Σίλβα (46’ Μπέκερ)

Μαγιόρκα (Χ. Αγκίρε): Γκράιφ, Γκονζάλες, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Κοπέτε, Κόστα (98’ Λάτο), Σάντσεθ (71’ Μορλάνες), Σάμου Κόστα (106’ Μασκαρέι), Ροντρίγκεθ (99’ Ντάρντερ), Λάριν (106’ Ράντονιτς), Πρατς (62’ Μουρίκι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0