Football Talk

«Κούφιες» οι υποσχέσεις της Σαουδικής Αραβίας και ο Δώνης την... εξέθεσε!

«Κούφιες» οι υποσχέσεις της Σαουδικής Αραβίας και ο Δώνης την... εξέθεσε!

Καθώς φαίνεται, όλες οι υποσχέσεις της Σαουδικής Αραβίας περί ασυνήθιστα υψηλών χρηματικών απολαβών από παίκτες και προπονητές, μάλλον δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Αλ Γουέχντα, ξέσπασε κατά της... κοροϊδίας και των ψεμμάτων που «πουλάει» καιρό τώρα η Σαουδική Αραβία και το Twitter στάθηκε στο πλευρό του.

Μετά την ήττα που δέχθηκε η Αλ Γουέχντα από την Αλ Ιτιχάντ, ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, όπου περιέγραψε δικαίως εξοργισμένος την κατάσταση που βιώνουν πολλοί παίκτες και προπονητές στην Σαουδική Αραβία.

Το όνομα αυτής της χώρας είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με ανεξάντλητες πηγές χρήματος. Με αυτή την πρόφαση προσελκύστηκαν, άλλωστε, πολλοί ποδοσφαιριστές να μετακομίσουν εκεί. Η πραγματικότητα είναι όμως, αρκετά πιο σκληρή.

Όπως αποκάλυψε ο Δώνης, τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο. Δεν συγκράτησε τα νεύρα του και όλες του οι δηλώσεις δικαιολόγησαν και με το παραπάνω το ξέσπασμά του.

«Η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Λαμβάνουμε πολλές υποσχέσεις αλλά δεν βλέπουμε πράξεις. Η Αλ Γουέχντα είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά πρέπει να δουλέψουμε όπως κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Η οικονομική κατάσταση στον σύλλογο είναι κακή, δεν παίρνουμε μισθό. Πήραμε τον πρώτο τον Νοέμβριο και μέχρι τώρα δεν λάβαμε άλλον και επίσης δεν υπάρχουν μπόνους.

Δεν έχουμε εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό για να βελτιώσουμε την ομάδα. Τον χειμώνα δεν κάναμε μεταγραφές γιατί η ομάδα τιμωρήθηκε από τη FIFA και υπό το πρίσμα όλων αυτών των προβλημάτων, οι παίκτες μου έπαιξαν σπουδαίους αγώνες. Οι παίκτες ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις από την Τζέντα στη Μέκκα και πίσω για προπόνηση.

Πρέπει να μας σέβονται. Παίξαμε σήμερα και θα παίξουμε σε 50 ώρες με την Αλ Τααγούν. Εκείνοι ξεκουράστηκαν για πέντε ημέρες κι εμείς δεν έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Η ομάδα μου παίζει πάντα τον τελευταίο αγώνα κάθε αγωνιστικής κι ελπίζουμε να βρούμε το φως τον επόμενο μήνα.

Σέβομαι τους παίκτες της ομάδας μου και δεν μπορώ να φύγω, όταν χάσω την υπομονή μου. Πρέπει να προσέχουμε το ομαδικό πνεύμα. Η αποστολή μου είναι να ανεβάζω το ηθικό των παικτών κάτω από αυτές τις συνθήκες και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από τότε που ήρθα στη Σαουδική Αραβία σέβομαι τα πάντα εδώ και σέβομαι την εξέλιξη που συντελείται στο σαουδαραβικό ποδόσφαιρο. Από την αρχή του ταξιδιού μου με την Αλ Γουέχντα έχω την αίσθηση ότι μπήκαμε σε ένα σκοτεινό τούνελ και ψάχνουμε να βρούμε το φως».

Σημαντικό επίτευγμα για τον ίδιο, το γεγονός ότι οι φίλαθλοι στάθηκαν στο πλευρό του και τον... αποθέωσαν για το θάρρος του να αποκαλύψει την αλήθεια. Έσπευσαν όλοι στο Twitter να δείξουν την στήριξή τους και να τον επικροτήσουν.

Χαρακτηριστικά, μερικά από τα μηνύματα θαυμασμού:

«Ο Δώνης είναι ένας τύπος προπονητή που δεν παραπονιέται ποτέ. Αν μιλάει, σημαίνει ότι η κατάσταση είναι καταστροφική».

«Πολύ σημαντικά λόγια για έναν προπονητή που εξαντληθεί η υπομονή του. Ποιος τον ακούγει, τι θα απαντήσει και μπορεί να επιβάλει ενότητα, υπό την ασφυκτική κρίση που ανάγκασε τον Δώνη να αποκαλύψει τα δεινά του ιστορικού συλλόγου και τον αγώνα του για επιβίωση»;

«Η διοίκηση του συλλόγου έχει καταστρέψει έναν σύλλογο κι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν αρμόζει στην ομάδα της Μέκκας. Η κατάσταση έγινε εμφανής σε όλους και ο Δώνης το ανακοίνωσε δυνατά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0