Football Talk

Συγκλονίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας για τη μητέρα του, την ΑΕΚ και τον Μπάρλο! (video)

Συγκλονίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας για τη μητέρα του, την ΑΕΚ και τον Μπάρλο! (video)

Η συνέντευξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς που του έφερε δάκρυα στα μάτια, όταν θυμήθηκε όσα του είπε η μητέρα του πριν αναλάβει ως προπονητής την ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε συνέντευξή του στη σειρά «Football Idols by Stoiximan» που προβλήθηκε στο κανάλι της Stoiximan Super League στο Youtube, μίλησε για τον ερχομό του στην Ελλάδα, το μακρινό 1977, την ΑΕΚ, τον Λουκά Μπάρλο, τον Θωμά Μαύρο, αλλά και την ιδιαίτερη ατάκα της μητέρας του που τον έκανε να δακρύσει στην κάμερα.

Για την άφιξή του στην ΑΕΚ και τον Μπάρλο:

«Λέω στην ΑΕΚ δεν μπορώ να απαντήσω αμέσως, περιμένετε να μιλήσω με τη Βέλεζ τι θα πει και τα λοιπά. Μετά από 3-4 μέρες πήρα τηλέφωνο, μιλήσαμε και κανονίσαμε. Είπα "όλα είναι καλά από τη δική μου πλευρά, τα λέμε από κοντά".

Πρόεδρος ήταν ο Μπάρλος, με περίμενε στο αεροδρόμιο ο κ. Φάντροκ και μερικά παιδιά και ο Φάντροκ με πλησίασε από πίσω, με αγκάλιασε και μου λέει: "Τώρα είναι καλά, σε περιμένω τόσο πολύ, μην φοβάσαι να παίζεις όπως παίζεις".

Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση για το τι περιμένει από μένα και τα λοιπά. Ο Μπάρλος με πήρε αμέσως, φαινόταν πόσο αγαπάει την ομάδα και πόσο καλός είναι. Μου λέει "Ντούσκο μην φοβάσαι. Τόσο καιρό σε περιμένουμε, αλήθεια είναι ότι περιμένω από σένα πολλά"».

Για τον Θωμά Μαύρο και την ΑΕΚ:

«Ήξερε πού ήμουν εγώ όταν είχε μπάλα όπως και εγώ ήξερα πού θα πάει μπάλα. Πραγματικά ήταν έτσι. Ο Θωμάς είχε ποιότητα, μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Και νομίζω ότι δίκαια ήμασταν το δίδυμο που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ».

«Ήταν το πιο γλυκό μετά απ' όσα είχαμε περάσει», είπε για το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό το 1989 όπου η ΑΕΚ νίκησε με 0-1 και πήρε το πρωτάθλημα. «Μετά είχαμε τρελαθεί. Θυμάμαι που είχαμε πάει στα μπουζούκια στην Γλυφάδα. Περάσαμε καλά ωραία».

Όσο για το ποιο ήταν πιο σημαντικό, το γκολ του Καραγκιοζόπουλου ή η κεφαλιά του Μανωλά στην προσπάθεια του Ντέταρι, ο Μπάγεβιτς απάντησε: «Και τα δύο».

Η ατάκα της μητέρας του που τον έκανε να δακρύσει, όταν άφηνε τη Μόσταρ για να προπονήσει την ΑΕΚ:

«Το 1988 η μάνα μου ήταν στην πόρτα και μου λέει: "Καλό ταξίδι γιε μου, πρόσεξε θα μας σώσεις όλους, πήγαινε εκεί στην Ελλάδα". Έτσι έγινε αυτή είναι η αλήθεια».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0