Football Talk

Τα «καμπανάκια» έγιναν… καμπάνες και το απαραίτητο ταρακούνημα στον Παναθηναϊκό!

Τα «καμπανάκια» έγιναν… καμπάνες και το απαραίτητο ταρακούνημα στον Παναθηναϊκό!

Άμεση αντίδραση χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, μετά το… στραπάτσο κόντρα στην Κηφισιά και την Λαμία και το πρόστιμο της διοίκησης στοχεύει σε αυτό.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Στραπάτσο, από τα λίγα! Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε για ακόμη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο, με την Κηφισιά να παίρνει τον βαθμό από τους Αμπελόκηπους και την ομάδα του Τερίμ να «πετάει» ακόμη ένα δίποντο στα σκουπίδια. Καλό είναι να μην υποτιμάμε τα συγκεκριμένα παιχνίδια, γιατί συχνά, αυτά είναι που χρίζουν τους τροπαιούχους. 

Έμειναν στην ισοπαλία λοιπόν, με 1-1, Παναθηναϊκός και Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι δεν χρησιμοποίησαν την… αναμενόμενη πεντάδα στην άμυνα, η οποία προέκυπτε από το ρεπορτάζ, δεν άργησε όμως να κλειστεί στα μετόπισθέν. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, και παράλληλα είχαν την υπομονή για να την κυκλοφορήσουν με ηρεμία, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία να «τρυπήσουν» την αντίπαλη άμυνα.

Ο Κώτσιρας, σε ρόλο «8», έψαχνε πολλές μπαλιές στην πλάτης της αντίπαλης άμυνας, όπως το ίδιο έκανε και ο Ιωαννίδης, όταν έβγαινε από την μεγάλη περιοχή να πάρει την μπάλα από τα χαφ και να δημιουργήσει. Κάπως έτσι, προήλθε και το γκολ για την ομάδα, με μια κάθετη στον Παλάσιος, ο οποίος παρέλαβε και με σύντομες διαδικασίες… πλάσαρε για το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αργεντινός, πέτυχε ένα δεύτερο, πανομοιότυπο γκολ, όμως ο επόπτης ορθά σήκωσε την σημαία του και υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον ποδοσφαιριστή.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπαρτ Σένκεφελντ σε μια αντεπίθεση την Κηφισιάς, με τον Τετέι να τρέχει και τον Ολλανδό να σταματάει την προσπάθεια του αντικανονικά, άφησε του γηπεδούχους με 10 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ο Τερίμ είχε σηκώνει τον Ούγκο για να τον αντικαταστήσει, αλλά τα πλάνα άλλαξαν και ο παίκτης πέρασε στην θέση του Πέρεθ.

Τεράστια στιγμή τόσο για την Κηφισιά, όσο και για τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος με μια εντυπωσιακή του επέμβαση, κράτησε την μπάλα εκτός εστίας, ύστερα από μια εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων, και σε συνέχει ο Αράο ήταν το πρόσωπο που έδιωξε την μπάλα και δεν άφησε τον Κλωναρίδη να σουτάρει. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, από σωτήρας, έγινε μοιραίος και στην ακριβώς επόμενη φάση, στο σουτ του Μιλίτσεβιτς έβαλε το κεφάλι του για να αλλάξει πορεία στην μπάλα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια τροποποίηση και με το 1-1, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά να πάρουν και το παιχνίδι, μετά από μοναδική ευκαιρία του Μπιφουμά στην αντεπίθεση. Αυτά τα παιχνίδια, για τον Παναθηναϊκό, αν δεν τα κερδίζει είναι σαν να τα χάνει. Χωρίς καμία υποτίμηση προς τον αντίπαλο, όταν βρίσκεσαι στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παίζεις με την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ή ακόμα και με ομάδας πλην του «Big-4», παίζεις για ένα και μόνο αποτέλεσμα, τη νίκη!

Κακά τα ψέματα, δεν έχουμε δει κάποιον αγώνα που… τρίβαμε τα μάτια μας και σε κάποια συζήτηση είπαμε «πωπω, τι μπαλάρα παίξαμε σήμερα». Όχι δεν παίζει το ποδόσφαιρο που κάνει τη διαφορά, αλλά έχει τον τρόπο, και με αυτόν παίρνει τις νίκες και παραμένει στο πάνω στρώμα της βαθμολογίας. Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο -3 από την ΑΕΚ, στο -2 από τον  ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να… πιέζει στο -2, αλλά το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Πάση θυσία, τα παιχνίδι με τον Άρη και τον ΟΦΗ, πλέον έχουν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ «πρέπει», διότι αν το «τριφύλλι» δεν νικήσει, η μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου απομακρύνεται. Προσοχή, δεν τελειώνει, αλλά χάνεται ένα πολύ σημαντικό έδαφος από την πρώτη θέση.

Τα «καμπανάκια» στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού έχουν χτυπήσει αρκετό καιρό. Καμπανάκια που έγιναν… καμπάνες. Λόγω των δύο ισοπαλιών στην Λεωφόρο με Λαμία και Κηφισιά, η διοίκηση της ομάδας επίπληξε τους ποδοσφαιριστές και τους «χρέωσε» με πρόστιμο 200.000€. Είναι το τρίτο παιχνίδι της ομάδας, που η απόδοση δεν είναι η απαιτούμενη και για αυτό η διοίκηση, προέβη στην εν λόγω κίνηση. Η ομάδα χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα, διότι τα Play-off πλησιάζουν και με αυτή την εικόνα, οι ελπίδες «καταρρέουν».

Βαθμολογία_Ελληνικού_πρωταθλήματος_ποδοσφαίρου_2023-2024___Super_League_Ελλάδα_-_Google_Chrome_26_2_2024_5_39_43_μμ.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0