Football Talk

Ούτε Champions League, ούτε πρωτάθλημα: Κορυφαίος τίτλος για τον Κλοπ, το... League Cup απέναντι στην Τσέλσι! (video)

Ούτε Champions League, ούτε πρωτάθλημα: Κορυφαίος τίτλος για τον Κλοπ, το... League Cup απέναντι στην Τσέλσι! (video)

Το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ από τον πάγκο της Λίβερπουλ πλησιάζει. Είναι ο άνθρωπος που την έφερε ξανά στο δρόμο της δόξας και, πλέον, στην τελευταία του σεζόν, θα την αφήσει έχοντας κατακτήσει ακόμη ένα τρόπαιο, «το πιο ξεχωριστό στην καριέρα του», όπως δήλωσε ο ίδιος!

Τι κι αν έχει κατακτήσει με τη Λίβερπουλ πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League; Το γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στην παράταση του τελικού με την Τσέλσι, χάρισε το League Cup στους «Reds» και ώθησε τον Γιούργκεν Κλοπ να κάνει μία… αξιοπερίεργη δήλωση μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Τι είπε ο Γερμανός τεχνικός; Χαρακτήρισε την κατάκτηση του τροπαίου εύκολα ως την πιο ξεχωριστή στην κάτι περισσότερο από 20ετή καριέρα του ως προπονητής.

«Είναι μία βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αυτό το τρόπαιο είναι εύκολα το πιο ξεχωριστό που έχω κερδίσει. Μακάρι να μπορούσα να νιώθω περήφανος πιο συχνά», τόνισε ο Κλοπ εκθειάζοντας επίσης τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα κάνοντας ίσως μερικούς να... απορούν με τη δήλωση αυτή.

Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με τα λόγια του Γερμανού προπονητή, αλλά σίγουρα μπορεί να καταλάβει την ουσία τους και τη βαρύτητά τους.

Η Λίβερπουλ κατέβηκε στον τελικό χωρίς να υπολογίζει σε βασικά ονόματα, που έλειπαν λόγω τραυματισμών. Η λίστα γεμάτη, με τους Σαλάχ, Νούνιες, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σόμποσλαϊ, Ζότα και Άλισον να συγκαταλέγονται μεταξύ των απόντων.

Δεν πτοήθηκε ούτε όταν είδε τον Χράβενμπερχ να αποχωρεί μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Καϊσέδο. Και στο τέλος, πανηγύρισε στην παράταση έναν ακόμη τίτλο επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ, με τη μισή από την ενδεκάδα να είναι προϊόν των ακαδημιών της Λίβερπουλ.

Ίσως έτσι, να γίνεται περισσότερο κατανοητός ο λόγος για τον οποίο ο Κλοπ έδωσε τόση σημασία στην κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου. Και παράλληλα, έβγαλε... άκυρα τα λόγια ενός πρώην «θρύλου» της ομάδας, του Άλαν Χάνσεν.

Το 1995, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Άστον Βίλα, ο Χάνσεν είχε πει στην εκπομπή Match Of The Day ότι με… παιδιά, δεν μπορείς να κερδίσεις τρόπαια.

Με τον τρόπο αυτό είχε κρίνει τη νεανική ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όταν τότε οι Σκόουλς, Μπέκαμ και τα αδέρφια Νέβιλ, μεταξύ άλλων, βρίσκονταν ακόμη σε μικρή ηλικία. Βέβαια, στο τέλος της σεζόν, η Γιουνάιτεντ τον διέψευσε πλήρως κατακτώντας το νταμπλ, με τα ίδια «παιδιά» που τρία χρόνια μετά πανηγύρισαν το ιστορικό τρεμπλ.

Πλέον, σχεδόν 30 χρόνια μετά από εκείνη την ατάκα του Χάνσεν, η Λίβερπουλ προσέθεσε ακόμη έναν τίτλο στη συλλογή της, με τους παίκτες των ακαδημιών της να βγαίνουν στο προσκήνιο και να επισκιάζουν εκείνους της Τσέλσι.

Μπορεί το League Cup να είναι για πολλούς ένα δευτερεύουσας σημασία κύπελλο, όμως, στο τέλος της ημέρας, εξακολουθεί να είναι ένα τρόπαιο και, με τον τρόπο που εν τέλει ήρθε, από τα πιο... γλυκά για όσους αγωνίστηκαν. 

Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0