Football Talk

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1: Νέο στραπάτσο στη Λεωφόρο, έμεινε στο -3 και στο τέλος είπε «ευτυχώς»! (video)

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1: Νέο στραπάτσο στη Λεωφόρο, έμεινε στο -3 και στο τέλος είπε «ευτυχώς»! (video)
Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς στην έδρα του, παρότι πήρε το προβάδισμα απέναντι στην Κηφισιά! «Κόλλησε» στο 1-1 (25/02), με τους φιλοξενούμενους να χάνουν απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, για να ολοκληρώσουν μία επική ανατροπή! Αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ στο 64', αλλάζοντας την πορεία της αναμέτρησης.

Όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Λαμία έτσι και τώρα, με αντίπαλο την Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη και τα πλήρωσε χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ριχνόταν στην μάχη της 24ης αγωνιστικής τελευταίος χρονικά και γνωρίζοντας πως οι ανταγωνιστές του (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) είχαν προχωρήσει με νίκες. Έχοντας μεγάλη ώθηση από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, το «τριφύλλι» κατέβαινε με μοναδικό στόχο τη νίκη, μη έχοντας άλλα περιθώρια απωλειών, κάτι που εν τέλει δεν κατάφερε να αποφύγει.


Οι αυτοματισμοί Φώτη – Παλάσιος «ξεκλείδωσαν» την άμυνα της Κηφισιάς!

Από νωρίς, η ομάδα του Τερίμ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και αναζήτησε διαδρόμους, προς την καλά οχυρωμένη εστία της Κηφισιάς. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22’ όταν η έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, παραβίασε το τείχος που είχαν στήσει οι παίκτες της Κηφισιάς, αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν υπομονή στο παιχνίδι του και υιοθέτησε αυτή τη λογική. Καλή στιγμή στο 32’ με τον Ιωαννίδη να μην κάνει καλή επαφή με τη μπάλα, έπειτα από κάθετη του Κώτσιρα. Στο επόμενο λεπτό, Αναγνωστόπουλος και Παλάσιος συγκρούστηκαν και βρέθηκαν στο έδαφος, δίχως να υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση. Καλή στιγμή για την Κηφισιά (πρώτη) στο 36’ με τον Αράο να ανακόπτει τον Οζέγκοβιτς.

Το γκολ για τους «πράσινους» ήρθε στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης, σε μία φάση τρανζίσιον, με τον Φώτη Ιωαννίδη να πραγματοποιεί τρομερή κάθετη στην «πλάτη» των αμυντικών της Κηφισιάς, με αποδέκτη τον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 1-0. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει το γκολ, κάτι που αποτελούσε ζητούμενο.

Ενώ όλα έδειχναν περίπατο… το απόγευμα εξελίχθηκε σε εφιάλτη!

Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να τελειώσουν τη «δουλειά». Η Κηφισια συνέχισε με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και ήταν εμφανές πως έψαχνε να βγάλει κάτι καλό από τις αντεπιθέσεις της. Ωραία συνεργασία από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο 59’ με τον Λημνιό να συνδυάζεται με τον Παλάσιος και τον Αργεντίνο να πλασάρει εύστοχα για το 2-0, ένα γκολ το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ έπειτα από έλεγχο του VAR. Στο 64’ τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν, καθώς ο Μπαρτ Σένκεφελντ δέχτηκε κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τετέι.

Ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα στο 68’ αποσοβώντας το γκολ για την Κηφισιά. Ό,τι όμως δεν κατάφερε η Κηφισιά με τον Μιλίσεβιτς σε αυτή τη φάση, το πέτυχε ένα λεπτό μετά, με τον Αράο να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και να σημειώνει ένα τρομερό αυτογκόλ. 


Μετά την αποβολή και το γκολ, οι παίκτες της Κηφισιάς πατούσαν με άλλη ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο. Νέα καλή στιγμή για την Κηφισιά, με σουτ του Μιλίσεβιτς στο 76’ το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Λοντίγκιν. αρά το μειονέκτημα, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Η συνεργασία του Γερεμέγεβ με τον Φώτη, έφερε τον δεύτερο πρόσωπο με το τέρμα, με τον Αναγνωστόπουλο να αρνείται το γκολ στο 85ο λεπτό. 


Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε ροντέο, με την Κηφισιά να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 92' με τον Μπιφουμά να πάρει ακόμη και τη νίκη, με τον φορ της Κηφισιάς να μην καταφέρνει με κάποιο τρόπο να κερδίσει τον Λοντίγκιν. Στη φάση παρενένη σωτήρια ο Ούγκο απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να καταγράφει νέα, καταστροφική απώλεια, μένοντας στο μείον τρία από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και βλέποντας τον Ολυμπιακό να τον πλησιάζει στους δύο βαθμούς. Το παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης με τον Άρη στη Λεωφόρο, αποκτά με αυτό τον τρόπο χαρακτηριστικά απόλυτου ντέρμπι, με τους παίκτες και τον Τερίμ να καλούνται να αλλάξουν άμεσα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (92’ Αιτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (92' Βιλένα), Ρούμπεν Πέρεθ (67’ Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Λημνιός (76΄ Γερεμέγεβ), Ιωαννίδης.

Κηφισιά (Κ. Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (74’ Παρράς), Tσάπαν (16’ Βαφέας), Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς, Τσανάτζια, Μπαρμπόσα, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Μενέντες (62’ Μπιφουμά), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς (62’ Τετέι)

Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0