Football Talk

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1 (παρ.): Όπως το ‘22, με «υπογραφή» Τσιμίκα και ο Κλοπ θα πει αντίο με τουλάχιστον ένα τρόπαιο! (video)

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1 (παρ.): Όπως το ‘22, με «υπογραφή» Τσιμίκα και ο Κλοπ θα πει αντίο με τουλάχιστον ένα τρόπαιο! (video)

Πριν δύο χρόνια είχε το νικητήριο πέναλτι στο FA Cup, τώρα την ασίστ! Ο Κώστας Τσιμίκας μοίρασε στον Φαν Ντάικ, που χάρισε στην παράταση το League Cup στη Λίβερπουλ, κόντρα στην Τσέλσι (25/02, 0-1, παρ.). «Ήρωας» για την ομάδα του Κλοπ ο Κέλεχερ, που είπε «όχι» σε κάθε προσπάθεια των Λονδρέζων!

Το έκανε ξανά! Ο Κώστας Τσιμίκας πριν από δύο χρόνια χάρισε το FA Cup στη Λίβερπουλ με νικητήριο πέναλτι, πάλι απέναντι στην Τσέλσι. Αυτή τη φορά, πέρασε ως αλλαγή στο 87’, και στην παράταση εκτέλεσε το κόρνερ, από το οποίο ο Φαν Ντάικ βρήκε δίχτυα για το 0-1 (25/02), που χάρισε το τρόπαιο του League Cup στους «reds»!

Έτσι, εξασφάλισε πως το… last dance του Γιούργκεν Κλοπ θα έχει σίγουρα τουλάχιστον έναν τίτλο! Πάντως, σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε και ο Κέλεχερ, που δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στους Λονδρέζους να τον νικήσουν, παρά την πίεση που άσκησαν σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήταν για τη Λίβερπουλ στο 14’, με τον Ντίας να σουτάρει με τη μία μέσα στην περιοχή, αλλά τον Πέτροβιτς να έχει απάντηση.

Η Τσέλσι απείλησε με τη σειρά της στο 21ο λεπτό, όταν ο Πάλμερ βγήκε στην αντεπίθεση, είδε τον Κέλεχερ να τον νικά εξ επαφής, ενώ στη συνέχεια ο Τζάκσον σούταρε πάνω στην άμυνα των «reds».

Λίγο αργότερα, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τον Χράβενμπερχ να αποχωρεί ως τραυματίας, στο 23’, έπειτα από πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καϊσέδο, που πάτησε στον αστράγαλο τον αντίπαλό του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Λίβερπουλ, που ζητούσαν την αποβολή του.

Οι Λονδρέζοι εν τέλει κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 32’ με τον Στέρλινγκ, όμως αυτό ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.


Η Λίβερπουλ «άγγιξε» το 0-1 στο 40’, με τον Χάκπο να πιάνει την κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά να βλέπει την προσπάθειά του να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας!


Στο δεύτερο ημίχρονο, με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Φαν Ντάικ έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με κεφαλιά! Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε φάουλ, ο Ολλανδός αμυντικός σκόραρε και βρήκε δίχτυα, ωστόσο και πάλι, το 0-0 παρέμεινε! Το VAR επενέβη, με τον διαιτητή να καταλογίζει οφσάιντ στην αρχή της φάσης.


Τα πάντα έμοιαζαν να είναι μοιρασμένα, οπότε μετά το δοκάρι των «reds» στο πρώτο μέρος, ήταν η σειρά της Τσέλσι. Στο 76’ ο Πάλμερ σέντραρε, ο Γκάλαχερ επιχείρησε κάτι παραπλήσιο σε τακουνάκι, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!


Στα τελευταία λεπτά, οι «μπλε» πήραν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ που θα τους χάριζε το τρόπαιο. Στο 86’ ο Κέλεχερ νίκησε τον Γκάλαχερ σε τετ-α-τετ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, Ενκουνκού, Πάλμερ και Γκουστό δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο, με αποτέλεσμα το 0-0 να στείλει τους δύο αντιπάλους στην παράταση!

Εκεί, η Λίβερπουλ έδειξε να έχει περισσότερη διάθεση. Στο 99’, ο Έλιοτ επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Τσιμίκας είδε την προσπάθειά του να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Πέτροβιτς.

Στο 115’, οι «reds» απείλησαν ξανά, ο Πέτροβιτς έδιωξε την κεφαλιά του Έλιοτ πάνω στη γραμμή, με τον Ντανς να αδυνατεί να κερδίσει τον Σέρβο γκολκίπερ στην επαναφορά.

Το «χρυσό» γκολ ήρθε τελικά στο 118’, από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα! Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά και σκόραρε, με τον τίτλο του League Cup να βάφεται ξανά «κόκκινος»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ, Καϊσέδο, Γκάλαχερ (97’ Μαντουέκε), Πάλμερ, Φερνάντες, Στέρλινγκ (67’ Ενκουνκού), Τζάκσον (90’ Μούντρικ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72’ Κλαρκ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87’ Τσιμίκας), Έντο, Μακ Άλιστερ (87’ ΜακΚόνελ), Χράφενμπερχ (28’ Γκόεμς), Έλιοτ, Χάκπο (87’ Νανς), Ντίας

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0