Football Talk

Η ΑΕΚ κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι

Η ΑΕΚ κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι

 

Το πέρασμα από τη Λαμία, η πρόοδος σε όλα τα επίπεδα, η μεταγραφή Τσιλούλη και τα… φαντάσματα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ πήγε στη Λαμία και πέρασε «αέρας». Άλλη μία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει βάλει δύσκολα σε όλους τους υπόλοιπους. Άλλη μία επικράτηση που στηρίχθηκε στη δουλειά που κάνουν ο Αλμέιδα και οι παίκτες του καθημερινά στα Σπάτα. Η ΑΕΚ έπαιξε ένα ήρεμο, έξυπνο ποδόσφαιρο στη Λαμία. Ο Βόκολος άλλαξε το πλάνο του, χρησιμοποιώντας τρεις αμυντικούς. Προσπάθησε να περιορίσει το κάθετο παιχνίδι της ΑΕΚ από τον άξονα, να την αναγκάσει να το μεταφέρει κυρίως από τα άκρα και να παίξει με σέντρες.

Είναι όμως τόσο καλή ομάδα η ΑΕΚ, που ξέρει να παίξει και από τα άκρα και από τον άξονα και με κάθετο παιχνίδι και με σέντρες και με όλα. Πώς πήρε η ΑΕΚ χθες το ματς; Με το μεγάλο της όπλο: τη δουλειά! Νέες κομπίνες σε στατικές φάσεις είδαμε χθες και βγήκαν. Έτσι ήρθε το πρώτο και το τρίτο γκολ. Το δεύτερο ήρθε με την κλασική πίεση στον άξονα, κλέψιμο μπάλας, κάθετη, τελική και γκολ. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλα τέρματα. Δύο δοκάρια είχε, συν άλλες τρεις καλές στιγμές. Η Λαμία με τη σειρά της θα μπορούσε να πετύχει άλλο ένα γκολ και μάλιστα να είχε κάνει το 2-3, σε μία περίοδο που η ΑΕΚ είχε χαλαρώσει στην επανάληψη. Ήταν όμως εκεί ο Στάνκοβιτς.

Η ουσία ήταν οι τρεις βαθμοί και ήρθαν. Την Τετάρτη(28/06) τώρα έχει τον ΠΑΣ στη Φιλαδέλφεια και μετά Άρη στη Θεσσαλονίκη πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Γενικά βλέπουμε την ΑΕΚ να φορτσάρει και να φορμαρίζεται την κατάλληλη περίοδο. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100%. Ο Αλμέιδα ευελπιστεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέσα στα πλέι οφ όπου θα κριθούν τα πάντα. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι να συνεχίσει σε αυτό το ανοδικό επίπεδο, να παραμένει ήρεμη και σοβαρή στα παιχνίδια της και να κάνει αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοί της…

Εν τω μεταξύ πολλή σκόνη σηκώθηκε μετά το ματς με την αποκάλυψη του Βόκολου για τη συμφωνία του Τσιλούλη με την ΑΕΚ. Στην ουσία του πράγματος άπαξ και ο Αλμέιδα έκρινε πως ο 29χρονος μεσοεπιθετικός μπορεί να προσφέρει τη νέα σεζόν στην ομάδα κάθε κουβέντα κλείνει εδώ. Ο Τσιλούλης είναι παίκτης ταχυδυναμικός και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Σε μία στρωμένη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, με την κατάλληλη δουλειά, μπορεί να αποτελέσει μία τίμια λύση στο ροτέισον. Και μην δούμε καμιά… έκπληξη και δούμε τον Τσιλούλη να δοκιμάζεται και σε άλλη θέση απ’ αυτή που τον έχουμε συνηθίσει.

Πάμε και στο ηθικό του πράγματος: Ο Τσιλούλης πήγε και ενημέρωσε τον προπονητή του στη Λαμία ότι έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ. Τίμιος! Ο Βόκολος τον άφησε εκτός. Το δέχομαι. Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα. Εντύπωση προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις όμως χθες, μόλις έγινε γνωστή αυτή η ιστορία. Σκεφτείτε να μην έκανε γνωστό ο Τσιλούλης τη συμφωνία στον προπονητή του, να έπαιζε και να έχανε καμιά ευκαιρία, κόντρα στην ΑΕΚ, όπως αυτή που έχασε στη… Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό πριν μία εβδομάδα στο τετ α τετ, που είχε και στο τέλος της σεζόν να ερχόταν στην ΑΕΚ. Τι θα άκουγε το παλικάρι… Εδώ τώρα ακούει. Και επειδή πιάσαμε το ηθικό της υπόθεσης, εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Βόκολου να αποκαλύψει αυτή την ιστορία. Για ποιο λόγο να δώσει αυτή την είδηση; Τι ήθελε να κερδίσει; Δεν προστάτευσε ξεκάθαρα τον παίκτη του και έδωσε «τροφή». Βασικά ίσως αυτός να ήταν ο στόχος… Η «τροφή».

Δεδομένα, πάντως, παρατηρείται ένα… άγχος και μία πίεση από τις απέναντι πλευρές για την ΑΕΚ και πώς πορεύεται σε όλα τα επίπεδα. Η υπόθεση είναι απλή: Η ΑΕΚ κάνει πράγματα και δουλεύει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί, αυτή την περίοδο, καμία άλλη ομάδα να τη φτάσει. Τι να κάνουμε τώρα; Δουλεύει με πλάνο και για να πάρει το πρωτάθλημα και φέτος και για να αναβαθμιστεί για του χρόνου. Δεν υπάρχουν… φαντάσματα. Όσο η ΑΕΚ ήταν στα κάτω της δεν έψαξε για δικαιολογίες δεξιά κι αριστερά. Δεν κυνηγούσε φαντάσματα. Είχε εντοπίσει τα προβλήματα και προσπαθούσε να τα διορθώσει. Κι αυτό έκανε, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα ένα χρόνο και επτά μήνες που είναι ο Αλμέιδα στην ηγεσία της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0