Football Talk

«Επιστρέφω στο σπίτι»: Ο Λέτο στη Λεωφόρο που αγαπήθηκε, έπειτα από 2.464 ημέρες! (video)

«Επιστρέφω στο σπίτι»: Ο Λέτο στη Λεωφόρο που αγαπήθηκε, έπειτα από 2.464 ημέρες! (video)
Πέρασε πέντε χρόνια της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του «τριφυλλιού» και το όνομά του θα μείνει... χαραγμένο στα βιβλία της ιστορίας των «πράσινων». Ο Σεμπάστιαν Λέτο επιστρέφει, έπειτα από 6,5 χρόνια στη Λεωφόρο, ως αντίπαλος και αναμένεται να δεχτεί... επίθεση λατρείας! 

Στον... κόσμο του ποδοσφαίρου οι σχέσεις μεταξύ παίκτη και κόσμου «χτίζονται» βήμα - βήμα και ανάλογα με το ταπεραμέντο του κάθε ποδοσφαιριστή.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο με τους φίλους του Παναθηναϊκού δεν ισχύει κάτι ανάλογο. Ο Αργεντίνος εξτρέμ λατρεύτηκε με το «καλημέρα» στο «πράσινο» στρατόπεδο, κάτι το οποίο οφείλεται στην αργεντίνικη... τρέλα του, ενώ έναν μικρό ρόλο σε αυτό, πιθανότατα έπαιξε και το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και η... μετακόμισή του στον «αιώνιο» αντίπαλο. 

14 χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2009, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λέτο από τη Λίβερπουλ και το μέλλον των δύο πλευρών έμελλε να γίνει... ξεχωριστό.

Η ταχύτητα του «Σέμπα», ο τρόπος που... χόρευε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και το στιλ του, ήταν στοιχεία που τον μετέτρεπαν σε έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο κόσμος ανυπομονούσε κάθε εβδομάδα για να τον παρακολουθήσει.

Βέβαια και ο ίδιος, από την πλευρά του, έζησε τα καλύτερά του χρόνια στα... πράσινα. Δύο θητείες (2009 – 2013, 2016 – 2017) και συνολικά πέντε χρόνια καριέρας στον Παναθηναϊκό, έχουν περίοπτη θέση στην καρδιά του.

Τελευταία φορά που ο Λέτο αγωνίστηκε με το «τριφύλλι», ήταν στις 28 Μαΐου του 2017 στο Απόστολος Νικολαΐδης και συγκεκριμένα, σε μία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο για τα play-off του πρωταθλήματος. Με ασίστ του Αργεντίνου, ο Ρόμπιν Λουντ είχε... υπογράψει τη νίκη των «πράσινων» (1-0), οι οποίοι λίγες ημέρες μετά, θα κέρδιζαν και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.


2.464 ημέρες (ή αλλιώς 6,5 χρόνια) αργότερα, ο Λέτο ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Λεωφόρο ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και στο πλαίσιο της αναμέτρησης της ομάδας του Φατίχ Τερίμ με την Κηφισιά, αναμένεται να αποθεωθεί από τους φίλους του «τριφυλλιού».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως στα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, ο 37χρονος (πλέον βοηθός προπονητή) κατέγραψε 141 συμμετοχές, σκόραρε 44 φορές και μοίρασε άλλες 33 ασίστ, ενώ «δέθηκε» συναισθηματικά, όσο λίγοι με τον σύλλογο.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και το δικό του μήνυμα για το γεγονός πως επιστρέφει σε... γνώριμα λημέρια. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τεχνικός από τη συνοικία Αλεχάντρο Κορν, ανέφερε «Την Κυριακή επιστρέφω στο σπίτι».
 
Γιώργος Καπουκάκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0