Football Talk

Έφυγε από την ζωή ο Σταν Μπόουλς – Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ΚΠΡ

Έφυγε από την ζωή ο Σταν Μπόουλς – Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ΚΠΡ

Δυσάρεστα νέα για το αγγλικό ποδόσφαιρο, απεβίωσε ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ΚΠΡ, ο Σταν Μπόουλς, σε ηλικία 75 ετών. Είχε διαγνωσθεί με Alzheimer, πριν από εννέα χρόνια, αποτέλεσε τον σούπερ σταρ της ομάδας που πήρε να πάρει το πρωτάθλημα του 1976. Έπαιξε και απέναντι στην ΑΕΚ, φόρεσε το εθνόσημο και «πλήγωσε» την Ουαλία.

Άσχημα νέα έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία λεπτά, με τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ΚΠΡ, τον Σταν Μπόουλς, να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, έχοντας διαγνωσθεί με Alzheimer το 2015.

Πρόκειται για τον σούπερ σταρ της ομάδας, την χρονιά που πήρε να πάρει τον τίτλο και τερμάτισε στην 2η πίσω από τη Λίβερπουλ, το 1975-76.

Έπαιξε με την ΑΕΚ, στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, το 1977, ενώ με την ΚΠΡ πραγματοποίησε 255 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας σε 70 περιπτώσεις.

Έπαιξε επίσης με τα χρώματα της Μάντσεστερ Σίτι, της Μπέρι, της Κρου, της Καρλάιλ, της Νότιγχαμ του Μπράιαν Κλαφ, για μία σεζόν, της Λέιτον Όριεντ και της Μπρέντφορντ, ενώ κατέγραψε και πέντε συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

Σκόραρε μάλιστα και μία φορά με το εθνόσημο, τον Μάιο του 1974, στη νίκη επί της Ουαλίας με 2-0.

Πηγή: www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0