Football Talk

ΑΕΚ: «Βράχος» η άμυνα σου, αν και στην επίθεση την κάνεις την δουλειά σου (video)

ΑΕΚ: «Βράχος» η άμυνα σου, αν και στην επίθεση την κάνεις την δουλειά σου (video)

Η ΑΕΚ διατηρεί την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και περιμένει «χαλαρή» τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Η Ένωση «λύγισε» την αντίσταση της Λαμίας (3-1, 24/02) με την αμυντική γραμμή της να δίνει για άλλη μία φορά τη λύση στο… σκοράρισμα.  

Τη φετινή σεζόν ο Λιβάι Γκαρσία δείχνει πιο «καυτός» από ποτέ, είναι όμως και ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς. Η Ένωση έχει χάσει για 18 παιχνίδια το βαρύ της… πυροβολικό, λόγω μικροτραυματισμών. Ο Πόνσε που αποκτήθηκε με σκοπό να καλύπτει, όποτε χρειαστεί, το κενό του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να βρει τον πραγματικό του εαυτό και την επαφή του με το σκοράρισμα.

levi-ponce-750x430.jpg

Ακόμη και έτσι όμως, η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς η άμυνα της πολλές φορές καθαρίζει την «μπουγάδα».

Η Λαμία φιλοξένησε στο Αθανάσιος Διάκος τον «Δικέφαλο», χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει κάτι από το παιχνίδι (3-1, 24/02). Η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς και έφτασε στο +4 από τους «διώκτες» της, αν και με παιχνίδι περισσότερο.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Βίντα με κεφαλιά-κανονιά στο 17ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πέμπτο γκολ του στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον Κροάτη μπροστάρη, η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ πετάει «φωτιές» και στην… επίθεση. Τα πλάγια μπακ και οι κεντρικοί αμυντικοί, έχουν πετύχει συνολικά 11 τέρματα.

Οι αμυντικοί που έχουν βρει γκολ στη σεζόν 2023/24:

Βίντα 5 γκολ

Ρότα 2 γκολ

Σιντιμπέ 1 γκολ

Κάλενς 1 γκολ

Μοχαμαντί 1 γκολ

Μουκουντί 1 γκολ

Μπορεί η επίθεση μερικές φορές να απουσιάζει, η άμυνα όμως δίνει σταθερά το «παρών».

Ειδικά αν κάποιος συγκρίνει τα νούμερα και με την περσυνή χρονιά, που η ΑΕΚ στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδος. Οι αμυντικοί της, είχαν βρει μόλις 5 γκολ. Ο Βίντα μόνος του έχει φέτος τόσα τέρματα

 Οι αμυντικοί που έχουν βρει γκολ στη σεζόν 2022/23:

Μουκουντί 3 γκολ

Βίντα 1 γκολ

Μήτογλου 1 γκολ

Ακόμη η Ένωση δεν έχει μπορέσει να φέρει εις πέρας τους στόχους της, με εξαίρεση βέβαια την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Ο αποκλεισμός σοκ από το Κύπελλο τάραξε λίγο τα νερά, όμως η ηρεμία πλέον έχει επανέλθει για τα καλά. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Θα πρέπει όμως να αποδείξει πως μπορεί να υπερασπιστεί τα… σκήπτρα της.

Είναι φανερό πως ο Ματίας Αλμέιδα δίνει μεγάλη σημασία στις στημένες φάσεις με τα γκολ των αμυντικών του, να το αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

6048579.jpg

Οι κομπίνες λειτουργούν και η ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνει τα γκολ, που μερικές φορές δεν βρίσκει από την επίθεση.

Οι οπαδοί της πλέον περιμένουν τον Λιβάι Γκαρσία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και τον Πόνσε να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Τώρα αν αυτά συνδυαστούν με την ανέλπιστα παραγωγική της αμυντική γραμμή, το αποτέλεσμα θα είναι… εκρηκτικό.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0