Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 2-1: Τι θα έκανε χωρίς τον Κέιν - Γκολ νίκης, μένει μέχρι να... φύγει ο Τούχελ! (video)

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία 2-1: Τι θα έκανε χωρίς τον Κέιν - Γκολ νίκης, μένει μέχρι να... φύγει ο Τούχελ! (video)

Η Μπάγερν Μονάχου γιόρτασε με νίκη το χιλιοστό εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας της στη Bundesliga, επικράτησε στο φινάλε με 2-1 της Λειψίας και παραμένει μέσα στο παιχνίδι του τίτλου χάρη στα δύο γκολ του Χάρι Κέιν. Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα. 

 

Έχοντας τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Champions League, η Μπάγερν υποδέχθηκε τη Λειψία με στόχο να επιστρέψει στις νίκες στην Bundesliga και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της Μπάγερ Λεβερκούζεν και του τίτλου.

Η Μπάγερν θέλησε να καταστήσει από νωρίς σαφείς τις προθέσεις της, μπήκε με φόρα και απείλησε στο 5’ με τον Χάρι Κέιν, την κεφαλιά του οποίου εξουδετέρωσε ο Μπλάσβιχ. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ ήλεγχαν πλήρως το ρυθμό, είχαν την κατοχή, αλλά δυσκολεύονταν στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με πρωταγωνιστή ξανά τον Κέιν, σημείωσαν τη δεύτερη καλή φάση για γκολ, αλλά και πάλι ο Μπλάσβιχ είπε «όχι» στον Άγγλο φορ, αποκρούοντας το σουτ του.

Στην επανάληψη, η Λειψία ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας στο 53’ με τον Σιμάκαν να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νόιερ. Η Μπάγερν φάνηκε να… ταρακουνιέται και απάντησε με γκολ. Ο Κέιν υποδέχθηκε την μπάλα μετά την πάσα του Μουσιάλα και σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση κάνοντας το 1-0 στο 56’, σκοράροντας το 26ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Νόιερ κράτησε την ομάδα του όρθια, όταν έξι λεπτά μετά σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Σέσκο από κοντινή απόσταση και μπλόκαρε στην επόμενη φάση το πλασέ του Σλοβένου. Όμως, δεν είχε απάντηση στο 70ό λεπτό, όταν το σουτ του Σέσκο κόντραρε στον Γκορέτσκα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Από εκεί και μετά, η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατέβασε τον διακόπτη, ήταν ανήμπορη να βρει αντίδραση στην ισοφάριση, αλλά ο Κέιν ήταν ξανά εκεί για να την... λυτρώσει. Στο 92' έφερε την ανακούφιση στις τάξεις των Βαυαρών, έκανε με ωραίο σουτ στην κίνηση το 2-1, αποτέλεσμα που έμεινε ως το φινάλε. 

Αυτή η νίκη κράτησε την Μπάγερν μέσα στο κόλπο για τη διεκδίκηση του τίτλου, έφτασε τους 53 βαθμούς και στο μείον οκτώ από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν. Από την άλλη, η Λειψία έμεινε στην πέμπτη θέση με 40 βαθμούς, έναν πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Τ. Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέιρο, Πάβλοβιτς (81’ Κιμ, Γκορέτσκα, Σανέ (65’ Τελ), Μίλερ (65’ Λάιμερ), Μουσιάλα (84’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Κέιν

Λειψία (Μ. Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένρικς, Σιμάκαν, Όρμπαν, Ράουμ (92' Λουκέμπα), Όλμο, Χαϊντάρα (74’ Καμπλ), Σλάγκερ, Σίμονς (87’ Ελμάς), Σέσκο (92' Μπαουμγκάρτνερ), Οπεντά (73’ Πούλσεν)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0