Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Υποφέρει με… διψήφιο αριθμό ηττών, κάτι άγνωστο επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Υποφέρει με… διψήφιο αριθμό ηττών, κάτι άγνωστο επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Η Φούλαμ «ξέρανε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στο Ολντ Τράφορντ (24/02, 1-2), υποχρεώνοντας την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ στην 10η ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που της συμβαίνει για πέμπτη φορά μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μπορεί να είχε αρχίσει να παίρνει φόρα με τις τέσσερις διαδοχικές νίκες της στην Premier League, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε τη Φούλαμ να φεύγει με το «διπλό» από τον Ολντ Τράφορντ και να βάζει τέλος στο σερί αυτό.

Το γκολ του Άλεξ Ιγουόμπι στο 97’ «σόκαρε» τους γηπεδούχους που πίεζαν στο μεταξύ για να κάνουν την ανατροπή στην αναμέτρηση. Έτσι, η Φούλαμ πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια, σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτου έδρας.

Παράλληλα, η ήττα αυτή σηματοδότησε την 10η μέσα στην τρέχουσα σεζόν για το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ, με το πρωτάθλημα να έχει μπροστά του τρεις ακόμη μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ποιο είναι όμως ακόμη ένα αρνητικό στην όλη υπόθεση;

Είναι η πέμπτη φορά που της συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να ηττηθεί σε 10 ή παραπάνω ματς μέσα στη σεζόν από όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από την ομάδα. Και μάλιστα, ο Τεν Χαγκ είναι ο πέμπτος διαφορετικός προπονητής που το «καταφέρνει». Το απέφυγε πέρυσι όταν γνώρισε εννέα συνολικά ήττες, αλλά δεν τη... γλίτωσε φέτος.

Το… κακό είχε ξεκινήσει με τον Ντέβιντ Μόιες στη σεζόν 2013/2014, την αμέσως επόμενη από το «αντίο» του Φέργκιουσον. Δύο σεζόν μετά συνέβη το ίδιο με τον Λουίς Φαν Χάαλ να είναι τότε στο τιμόνι της ομάδας. Τη «σκυτάλη» πήρε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ το 2018/2019 για να ακολούθησει δύο σεζόν μετά ο Ραλφ Ράνγκινκ.

Επί Φέργκιουσον, η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει ποτέ πάνω από 10 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και πλέον, το βιώνει για πέμπτη φορά, δηλαδή τις μισές από τις συνολικά δέκα χρονιές που πορεύεται χωρίς τον Σκωτσέζο.

Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0