Football Talk

Premier League: Τεράστια νίκη της Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ντανκ έσωσε την Μπράιτον στο 95’! (video)

Premier League: Τεράστια νίκη της Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ντανκ έσωσε την Μπράιτον στο 95’! (video)

Τρομερές οι αναμετρήσεις που άνοιξαν την αυλαία στην 25η αγωνιστική της Premier League. Φοβερή η Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ», απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «σώθηκε» στο φινάλε η Μπράιτον κόντρα στην Έβερτον!

Αυτή τη φορά το... Fergie Time δεν ήταν υπέρ της Γιουνάιτεντ και το «Ολντ Τράφορντ» σοκαρίστηκε! Παρά την ισοφάριση από τον Μαγκουάιρ στο 89', η Φούλαμ κατάφερε στο 90'+7' να προκαλέσει μεγάλο πόνο στους «κόκκινους διαβόλους» και έφυγε από το Μάντσεστερ με το 2-1! Στο 90' + 5' αποκατέστησε την τάξη και πήρε τον βαθμό (1-1) η Μπράιτον από το ματς με την Έβερτον, θετικό ντεμπούτο του Γκλάσνερ στον πάγκο της Πάλας με το 3-0 επί της Μπέρνλι, «τεσσάρα» η Βίλα στη Φόρεστ. 

Γνωρίζαμε πως η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Φούλαμ, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και αν οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονταν από τέσσερις συνεχόμενες επικρατήσεις, παρότι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Και μία ματιά στο πρώτο 20άλεπτο της συνάντησης, απλώς επιβεβαίωσε την εν λόγω πρόβλεψη.

Διότι η ομάδα του τέως προπονητή του Ολυμπιακού, πατούσε εξαιρετικά στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Περέιρα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με σουτ στην εστία στο 3ο λεπτό, ενώ εν συνεχεία, ακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές στιγμές του Άλεξ Ιγουόμπι.

H πρώτη στο 13ο λεπτό, που δεν σημάδεψε σωστά, ενώ ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο 17’, με την προσπάθειά του να καταλήγει ελάχιστα εκτός. Στο 21’, ήταν η σειρά του Αντρέ Ονάνα να σώσει την ομάδα του, αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουνίζ.

Ό,τι σημαντικότερο είχε να επιδείξει η Γιουνάιτεντ, ήταν το σουτ του Νταλότ με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Με φωνές ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους Λονδρέζους να ζητούν απευθείας κόκκινη κάρτα στον Χάρι Μαγκουάιρ, στο 35ο λεπτό. Δεν καταλογίστηκε κάτι τέτοιο, εξετάστηκε η φάση από τον VAR.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η αλήθεια ήταν πως και πάλι η Φούλαμ ήταν ανώτερη. Και εν τέλει δικαιώθηκε με γκολ από στατική φάση. Από τον εξαιρετικό μέχρι εκείνο το σημείο, Κάλβιν Μπάσεϊ. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπάσεϊ βρήκε πρώτος την μπάλα, δεν τα κατάφερε και με την δεύτερη «πυροβόλησε» τον Ονάνα για το 1-0 της φιλοξενούμενης μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Έκτοτε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησε να απειλεί. Είχε καλές στιγμές με τον Ράσφορντ και τον Έρικσεν, αλλά έμελλε αν τη «λυτρώσει» ο Χάρι Μαγκουάιρ. Σπουδαίο γκολ στο 89ο λεπτό, βρισκόταν ακριβώς εκεί που έπρεπε και έκανε το 1-1 για το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ.

Εξετάστηκε η φάση, δεν υπήρξε κάτι αντικανονικό και ακολούθησαν εννέα λεπτά καθυστερήσεων. Άντεξε ωστόσο η Φούλαμ και δεν φοβήθηκε τη Γιουνάιτεντ, για να σκοράρει στο 97ο λεπτό για το 2-1 με τον Ιγουόμπι, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια! 

Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ 4-2

Όλοι πίστεψαν πως θα ήταν ένα μεγάλο πάρτι κι όμως διαψεύστηκαν! Από την ευφορία και το άνετο απόγευμα που σκέφτηκαν όλοι πως θα βίωναν στο «Βίλα Παρκ», η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε τα πάντα για να γίνει το παιχνίδι... θρίλερ! Ας τα πάρουμε, όμως, απ' την αρχή. Στα πρώτα 40 λεπτά υπήρχε μονάχα μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή η ομάδα έφτασε σε τρία τέρματα!

Στο 4' ο Γουότκινς πανεύκολα πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0 μετά από υπέροχη προσπάθεια του Μπέιλι από δεξιά, με τον σκόρερ να φτάνει στα 14 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Ντάγκλας Λουίζ που στο 29' πλάσαρε με δύναμη για το 2-0 έπειτα από πανέξυπνο γύρισμα του Κας εντός περιοχής. Και στο 39' ήρθε και το 3-0 για τους «χωριάτες», πάλι με τον Λουίζ να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά, για να έχει πλέον καταγράψει και τα 9 φετινά του τέρματα στη Λίγκα εντός έδρας!

Η Φόρεστ δεν είναι από τις ομάδες που απογοητεύονται. Όχι, τουλάχιστον, από τη μέρα που ο Νούνο Σάντο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Και το έδειξε και στο Μπέρμιγχαμ. Ο Νιακατέ με κεφαλιά στο 45'+5' μείωσε και ο ΓκιμπςΓουάιτ στο 47' έπειτα από υπέροχη κάθετη του Οριγκί έγραψε το 3-2! Το «Βίλα Παρκ» ξαφνικά είχε γίνει... εκκλησία και η Βίλα είχε κληθεί να διαχειριστεί μια κατάσταση που είχε ζορίσει τρομερά. Αμέσως μετά ο Ελάνγκα αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες στέλνοντας την μπάλα άουτ και το... ροντέο είναι μικρή λέξη για να περιγράψει όσα συνέβαιναν! Ο Τίλεμανς είχε «κεραυνό» που σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά στο 61' ο Μπέιλι έπειτα από λάθος του Ομομπαμιντέλε και το σουτ του Γουότκινς που απέκρουσε ο Σελς, έγραψε το 4-2 και πρόσφερε ξανά ανάσα στη Βίλα.

Μπράιτον – Έβερτον 1-1

Μονόλογος από τους «γλάρους», προσπάθειες από τον Γουέλμπεκ να νικήσει τον Πίκφορντ, πολλές στατικές φάσεις για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι, αλλά πάντοτε κάτι έλειπε από την τελική ενέργεια. Είτε αυτό ήταν τύχη, είτε ικανότητα, είτε σωστή τελευταία επαφή για να μπορέσει να οδηγηθεί η μπάλα στο βάθος της εστίας. Τα «ζαχαρωτά» δεν είχαν καμία αντίδραση σε όσα τους συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Η αναμέτρηση δεν παρουσίασε ποτέ κάτι αξιόλογο. Τόσο που εύκολα θα έμπαινε τελευταίο στα highlights των αθλητικών εκπομπών στην Αγγλία για το βράδυ του Σαββάτου και... ίσως να το είχαν ξεχάσει κιόλας, όλοι, για τη σύνοψη της αγωνιστικής, την Κυριακή. Και από το πουθενά, η Έβερτον πέτυχε γκολ! Τόσο απίστευτο ήταν που θα εξέπληξε και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας!

Από μια μεγάλη μπαλιά του Πίκφορντ σε εκτέλεση στατικής φάσης και μια εναέρια διεκδίκηση, ο Μπράνθγουεϊτ με το αριστερό έκανε τρομερό σουτ για το 1-0 των «ζαχαρωτών». Και σαν να μην έφτανε αυτό για το σύνολο του Ντε Τζέρμπι που ούτως ή άλλως είχε σοκαριστεί, ήρθε και η κόκκινη κάρτα στον Γκίλμουρ για άσχημο μαρκάρισμα στον Ονάνα. Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να επιμένουν και να ελπίζουν και τελικά στο 90'+5' με κεφαλιά του Ντανκ από σέντρα του Γκρος, η Μπράιτον πήρε τον βαθμό με το τελικό 1-1.

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 3-0

Στο ντεμπούτο του Όλιβερ Γκλάσνερ στον πάγκο της Πάλας σε εντός έδρας παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Ρόι Χότζον, οι «αετοί» είχαν παιχνίδι που στη θεωρία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να πάρουν όλους τους βαθμούς. Και αυτό επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον ως προς την εικόνα, στο χορτάρι. Με ποσοστά κατοχής στο 70%+ και με παίκτη παραπάνω από το 35' λόγω αποβολής του Μπράουνχιλ, οι Λονδρέζοι ήταν κυρίαρχοι. Γκολ, όμως, δεν είχαν...

Οι «clarets» του Κομπανί έδειχναν να μπορούν να διαχειρίζονται το αριθμητικό τους μειονέκτημα και να κοντράρουν την Πάλας για να δείξουν πως δεν θα «έπεφταν» τόσο εύκολα σε αυτή τη «μάχη». Ωστόσο, στο 69' οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που άξιζαν και με την κεφαλιά του ξεχασμένου στο δεύτερο δοκάρι, Κρις Ρίτσαρντς, που σκόραρε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ, έγινε το 1-0. Όλα τελείωσαν στο 72ο λεπτό με προβολή του Αγιού από γύρισμα του από αριστερά για το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 79' από την άσπρη βούλα με τον Φιλίπ Ματετά, ενώ, δεν μέτρησε το γκολ της Μπέρνλι στο 87', αφού στην κεφαλιά του Φοφανά, ο Ασινιόν επηρέαζε τον Τζόνστον.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0