Football Talk

Ο Μεντιλίμπαρ μια ανάσα απ' τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά στο βάθος, υπάρχει ένα... απλησίαστο 14άρι!

Ο Μεντιλίμπαρ μια ανάσα απ' τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά στο βάθος, υπάρχει ένα... απλησίαστο 14άρι!
Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Ήρθε σε μία δύσκολη εβδομάδα, την πέρασε αλώβητος, πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση και μπήκε ξανά στο «κόλπο» του πρωταθλήματος. Ποιο είναι όμως, το μεγαλύτερο νικηφόρο ξεκίνημα στην ιστορία ενός προπονητή των «ερυθρολεύκων»;

Ο Ολυμπιακός έχει μεταμορφωθεί υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ιδιαίτερη ανάλυση, ειδικά για όσους παρακολούθησαν τη νίκη του στην έδρα της Φερεντσβάρος, δεν χρειάζεται.

Κυνικά και κυριαρχικά, έκανε το 2/2 απέναντι στους Ούγγρους, προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League, και ταυτόχρονα, έκανε το 3/3 στην εποχή του Μεντιλίμπαρ, μετά και το σπουδαίο «διπλό» επί του ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα.

Ο 62χρονος Ισπανός προπονητής έχει ξεκινήσει τη θητεία του, με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (25/02, 19:00), για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ξεκίνημα του τελευταίου, πολύ επιτυχημένου προπονητή του Ολυμπιακού: του Πέδρο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος κόουτς είχε ξεκινήσει με 4/4 από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του, αλλά δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο σερί. Ούτε της πρόσφατης και πόσω μάλλον, της γενικότερης ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε φτάσει έως το 5/5, ενώ ο Βίτορ Περέιρα, έως το 8/8 (!), χωρίς να έχει παίξει ευρωπαϊκά ματς, ωστόσο, στις πρώτες του οκτώ «αποστολές».

Το μεγαλύτερο και άκρως εντυπωσιακό σερί, όμως, ανήκει στον Γιάννη Μαντζουράκη!

Από τις 12 Απριλίου του 2000, που έκανε το ντεμπούτο του, έως τις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 14 (!) συνεχόμενες νίκες, με το σερί να «σπάει», μετά την ήττα από τη Βαλένθια, στους ομίλους του Champions League!

Βέβαια, πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη συνθήκη. Σαφώς και «έτρεξε» τρελό σερί στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάνοντας το 8/8, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 1999/00. Στο ξεκίνημα της νέας, ωστόσο, πήρε έξι συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας των Πατραϊκού (δύο φορές), Εθνικού Αστέρα, Αναγέννησης Καρδίτσας (δύο φορές) και ΑΟ Τρικάλων.

Αυτές οι έξι αναμετρήσεις, ήταν στο πλαίσιο των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, που είχε ένα τουλάχιστον... ιδιαίτερο -και δυσνόητο- φορμάτ, αφού στη συγκεκριμένη φάση, ουσιαστικά δεν αποκλειόταν κανείς. Επιστροφή στα του σερί, όμως...

Αν θα φτάσει ή ξεπεράσει ένα τέτοιο ξεκίνημα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ; Προφανώς, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά τον πρώτο μεγάλο του στόχο, δηλαδή να ξαναμπεί σε σωστές αγωνιστικές «ράγες» ο Ολυμπιακός, τον έχει πετύχει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0