Football Talk

Ο Ολυμπιακός πάει για το… 25% στο Ισραήλ, ενώ ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην «απόλυτη» παράδοση κόντρα σε Κροάτες! (video)

Ο Ολυμπιακός πάει για το… 25% στο Ισραήλ, ενώ ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην «απόλυτη» παράδοση κόντρα σε Κροάτες! (video)

Τι αναφέρει το «παρελθόν» για τις κληρώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ; «Ασπρόμαυρα» χαμόγελα, ενώ οι Πειραιώτες καλούνται να… σπάσουν την κατάρα με τις ισραηλινές ομάδες.

Ανοιχτές… πόρτες για συνέχεια στο Europa Conference League, άφησε η κλήρωση της Παρασκευής (23/02). Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Τι λέει όμως, η ιστορία των ομάδων, κόντρα σε συλλόγους των συγκεκριμένων χωρών;

Εκκινώντας από τους «ερυθρόλευκους», η αλήθεια είναι πως δεν έχουν και πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχουν «κοντραριστεί» σε τρεις περιπτώσεις με ομάδες του Ισραήλ. Το αποτέλεσμα; Μετρούν μόνο αποκλεισμούς, με 0/3!

Η αρχή έγινε στα προκριματικά του Champions League, το 2010, με τον Ολυμπιακό να νικά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά να ηττάται στον επαναληπτικό με 1-0 και να μένει εκτός συνέχειας.

Έπειτα, πάμε στο καλοκαίρι του 2016, ξανά για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αυτή τη φορά κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά. Στον Πειραιά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ενώ οι Ισραηλινοί κέρδισαν στην έδρα τους με 1-0 και πήραν την πρόκριση.

Τέλος, μεταφερόμαστε στο 2022, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αντίπαλος η Μακάμπι Χάιφα, με τον Ολυμπιακό να μένει στο 1-1 στο Ισραήλ και να δέχεται «βαριά» ήττα με 4-0 στην έδρα του, που αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη ομάδα, οι Πειραιώτες βρέθηκαν και στη φάση των ομίλων του Champions League, τη σεζόν 2002-03. Ηττήθηκαν με 3-0 εκτός έδρας (σ.σ. το ματς διεξήχθη στην Κύπρο), ενώ ισόπαλο ήταν το ματς στην Ελλάδα (3-3).

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, μάλλον… χαίρεται που θα αντιμετωπίσει σύλλογο της Κροατίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρά τρία ζευγαρώματα με Κροάτες, σε φάση νοκ-άουτ ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με 100% επιτυχία.

Καλοκαίρι του 2015, απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, γνωρίζει την ήττα με 2-1 στην Κροατία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Στην Τούμπα όμως ήταν καταιγιστικός, κέρδισε με 6-0 και πήρε την πρόκριση.

Έπειτα, ήρθε η Ριέκα, στα προκριματικά του Europa Conference League το 2021. Ισοπαλία με 1-1 στη Θεσσαλονίκη, νίκη με 2-0 στην Κροατία και αυτομάτως πρόκριση!

Τελευταία… στάση, η Χάιντουκ Σπλιτ το περασμένο καλοκαίρι, στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης. «Άσφαιρη» ισοπαλία εκτός έδρας (0-0), άνετη επικράτηση στην Τούμπα (3-0) και ξανά… χαμόγελα!

Παράλληλα, έχει βρεθεί ξανά κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στους ομίλους του Europa League το 2010. Από εκεί, έχει να θυμάται δύο νίκες, αμφότερες με 1-0, με εκείνη στην Κροατία μάλιστα, να του δίνει εν τέλει την πρόκριση για τους «32» του θεσμού!

Δύο διαφορετικές ιστορίες, όπως γίνεται αντιληπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χαράξουν αλλιώς την πορεία, κάνοντας το... 1/4, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο, να επιθυμεί να δώσει… συνέχεια σε ό,τι έχει προηγηθεί.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0