Football Talk

Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 0-1: Ποια κόλαση; «Θρύλος» με Μεντιλίμπαρ, αντίο στην κατάρα της Βουδαπέστης και... πέταξε για τους «16»! (video)

Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 0-1: Ποια κόλαση; «Θρύλος» με Μεντιλίμπαρ, αντίο στην κατάρα της Βουδαπέστης και... πέταξε για τους «16»! (video)
Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τη Φερεντσβάρος -και- μες την έδρα της (22/02, 0-1)! Κυνικά και κυριαρχικά, έκανε το 3/3 με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League και το μεσημέρι της Παρασκευής (23/02), θα μάθει τον αντίπαλό του!
Ούτε παραδόσεις, ούτε έδρες! Τίποτα δεν σταματούσε τον Ολυμπιακό στην έδρα της Φερεντσβάρος, την οποία και «άλωσε» χάρις το εύστοχο πέναλτι του Ελ Κααμπί (22/02, 0-1)! Πρώτη νίκη για ελληνική ομάδα ως φιλοξενούμενη από τους Ούγγρους, μετά από τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία!

Φοβερό «διάβασμα» του αντιπάλου από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που έκανε το 3/3 στον πάγκο των Πειραιωτών, και «σφράγισε» την παρουσία τους στους «16» του Europa Conference League, με συνολικό σκορ 2-0 υπέρ τους!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/02) και συγκεκριμένα, στις 14:00 ώρα Ελλάδας, θα μάθουν οι «ερυθρόλευκοι» ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στην επόμενη φάση, όπως θα γίνει και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε τα «ηνία» του αγώνα, δείχνοντας άνετος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν απειλούνταν, ενώ πιέζοντας ψηλά, δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Αρχικά, προειδοποίησε με τον Φορτούνη στο 38ο λεπτό, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Όρτα. Το πλασέ του, ωστόσο, σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ.

Ένα λεπτό αργότερα (39'), ο Φανί έκανε λάθος πάσα, ο Ποντένσε ακολούθησε τη φάση, έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το τελείωμά του από το ύψος του πέναλτι, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Φερεντσβάρος.

 
Η τρίτη αποδείχθηκε και... φαρμακερή! Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το χέρι του Μάε.

Έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR, δόθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού, ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», στο ιδανικότερο χρονικό σημείο!



Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έχοντας την «άνεση» των δύο γκολ υπέρ του, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα.

Δεν κινδύνεψε στιγμή και λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ, με τον Όρτα στο 71ο λεπτό. Το πλασέ του, όμως, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Εν τέλει, δεύτερο γκολ δεν ήρθε, αλλά με 2-0 ως συνολικό σκορ υπέρ του, πέρασε στη φάση των «16», κυνικά και κυριαρχικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Ουινγκό (46' Μακρέτσκις), Σισέ, Μάε, Τσίβιτς (67' Ραμίρες), Ζακαρίασεν (67' Ρομντανέ), Αμπού Φανί, Μαϊγά, Μαρκίνιος (86' Κατόνα), Βάργκα, Κόντρο (46' Πέσιτς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Μασούρας), Έσε, Ποντένσε, Φορτούνης (74' Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0