Football Talk

Conference League: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «πέταξε» εκτός τον Μπακαμπού, πήρε το... σίριαλ ο Άγιαξ στο 114', στους «16» και η Σερβέτ! (video)

Conference League: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «πέταξε» εκτός τον Μπακαμπού, πήρε το... σίριαλ ο Άγιαξ στο 114', στους «16» και η Σερβέτ! (video)

Ρίχνουν... αυλαία οι νοκ άουτ αγώνες στο Europa Conference League την Πέμπτη (22/02), ενώ «κλειδώνουν» οι τελευταίες θέσεις των «16». Σερβέτ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ περάσανε στην επόμενη φάση σχετικά εύκολα, ενώ ο Άγιαξ έσταξε... αίμα και ιδρώτα απέναντι στην Μπόντο, με το ματς να καταλήγει στην παράταση. Και οι τρεις ομάδες αποτελούν πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ που βρίσκεται ήδη στους «16» και αναμένει υπομονετικά.

Φτάσαμε σιγά σιγά και στους «16» του Conference League. Την Πέμπτη (22/02) θα πραγματοποιηθούν όσες ρεβάνς είχαν απομείνει και θα... μοιραστούν τα τελευταία εισιτήρια που εξασφαλίζουν μια θέση στην επόμενη φάση.

Η αρχή έγινε με Λουντογκορέτς – Σερβέτ, Μπόντο – Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπέτις, με την δεύτερη... εφιαλτική αναμέτρηση να βρίσκεται στην παράταση. Όλες οι ομάδες κλήθηκαν να αποδείξουν ότι αξίζουν την πρόκριση, μετά από σκληρές... μάχες που δόθηκαν στις πρώτες τους συναντήσεις.

Η Σερβέτ μετά το 0-0 στην έδρα της, ήρθε η ώρα να πάρει το προβάδισμα και να βρεθεί πιο κοντά στον στόχο της. Χάρη στον Κονιά, ο οποίος τελείωσε την όμορφη ατομική του ενέργεια με ένα έξοχο εύστοχο σουτ στο 6’, εκτόπισε τους Βουλγάρους και δικαίωσε τις προσπάθειές της.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπέτις, με τους Ισπανούς να μένουν να μαζέψουν τα σπασμένα. Ο Μπακαμπού φάνηκε να δίνει προσωρινά ελπίδες στην ισπανική ομάδα, σκοράροντας στο 38’. Λίγο αργότερα, στο 59’, ήρθε ο Αρμπέρ Χότζα να τις «σκοτώσει» οριστικά.

Οι Κροάτες είχαν δείξει εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα... όπλα και στην ρεβάνς απλώς το επιβεβαίωσαν, όντες πλέον στους «16» που συνεχίζουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Άγιαξ δέχθηκε μια γερή... σφαλιάρα στον πρώτο του αγώνα με την Μποντό, αφού η ισοπαλία έθετε σε κίνδυνο τις πιθανότητες πρόκρισής του. Φυσικά και η ρεβάνς ήταν εξίσου επεισοδιακή! Ο Μπεργκχούις έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο 34’, κεραυνοβολώντας την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Με την επιστορφή από την ανάπαυλα δε, επικράτησε το απόλυτο... χάος. Το ριψοκίνδυνο και αδέξιο μαρκάρισμα του Σούταλο τον έφερε αντιμέτωπο με απευθείας κόκκινη κάρτα και αποβολή. Διαμαρτυρίες ξέσπασαν, όμως η απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου ήταν οριστική.

Το παιχνίδι εξισορροπήθηκε όμως, αφού αργότερα ο Γκρόνμπεκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Η Μπόντο δεν σταμάτησε να προκαλεί την ολλανδική ομάδα, μέχρι που ο Μπεργκ ισοφάρισε στο 83’ και ξεκίνησαν πάλι από το μηδέν.

Στο 95’ το γκολ του Σάλτνες ακυρώθηκε για οφσάιντ και ο εκνευρισμός της οικοδέσποινας εκδηλώθηκε απροκάλυπτα. Παρόλο που απείλησε σοβαρά η Μποντό την αντίπαλη εστία αρκετές φορές ακόμη, η τύχη βρισκόταν με το μέρος του Άγιαξ.

Ο Τέιλορ, χωρίς να σκεφτεί πολύ πως πρέπει να ενεργήσει, έστειλε μια «βολίδα» στο 114’, με τον Χάουγκ ανύμπορο να αποτρέψει αυτή την προσπάθεια. Οι Ολλανδοί γλίτωσαν τα πέναλτι και καταϊδρωμένοι συνεχίζουν το ταξίδι τους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0