Football Talk

Το απόλυτο deja vu της Άρσεναλ με την Πόρτο και η «κατάρα» που πρέπει να σπάσει (video)

Το απόλυτο deja vu της Άρσεναλ με την Πόρτο και η «κατάρα» που πρέπει να σπάσει (video)
Η Άρσεναλ μπροστά σε ένα τρομερό deja vu με την Πόρτο,14 χρόνια μετά. Είναι οιωνός για να σπάσει η «κατάρα» της φάσης των 16;

Η Άρσεναλ έχασε το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 16 από την Πόρτο με 1-0. Με όσα έχουμε δει όμως, από αυτήν την ομάδα, αυτός ίσως είναι... μόνος τρόπος να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά. Όταν 14 χρόνια πριν, βρέθηκε στην ίδια ακριβώς θέση, με τον ίδιο αντίπαλο, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την τελευταία της, μέχρι σήμερα, πρόκριση στα προημιτελικά!

Τη σεζόν 2009-10, λοιπόν, Άρσεναλ και Πόρτο βρέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των 16 του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι του «Ντραγκάο», οι «Δράκοι» λύγισαν την Άρσεναλ με 2-1, με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο. Η Πόρτο, που είχε προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, και στη σύνθεσή της τους επίσης γνωστούς στο ελληνικό κοινό, Μπρούνο Άλβες και Φερνάντο Μπελούτσι, αλλά και τα «αστέρια» της, Χουλκ και Φαλκάο, ταξίδεψε στο «Έμιρεϊτς» για να υπερασπιστεί το σκορ αυτό. Όμως, βρήκε απέναντί της έναν απρόσμενο «δήμιο», ο οποίος στη ρεβάνς βίωσε ένα από τα πιο ένδοξα βράδια της... πολυτάραχης καριέρας του. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον.. λόρδο Νίκλας Μπέντνερ, ο οποίος έστησε ένα μοναδικό σόου στον επαναληπτικό, και πέτυχε χατ-τρικ στο 5-0 των «Κανονιέρηδων». Εκείνο, μάλιστα, ήταν το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, μέχρι το φετινό τους «ζευγάρωμα».

Στα προημιτελικά της σεζόν 2009-2010, η Άρσεναλ αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, αλλά κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί πως δε θα ξαναπερνούσε από νοκ-άουτ ζευγάρι του Champions League μέχρι και σήμερα.

Η Άρσεναλ βρίσκεται μπροστά σε ένα εκπληκτικό déjà vu, όπου πρέπει επειγόντως να «σπάσει» την κατάρα που δημιουργήθηκε 14 χρόνια πριν.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0