Football Talk

Τι Μπρινιόλι, τι Λοντίγκιν, τι Ντραγκόφσκι: Τα πρόσωπα αλλάζουν, ο… αφανής ήρωας του Παναθηναϊκού όμως, μένει σταθερός! (video)

Τι Μπρινιόλι, τι Λοντίγκιν, τι Ντραγκόφσκι: Τα πρόσωπα αλλάζουν, ο… αφανής ήρωας του Παναθηναϊκού όμως, μένει σταθερός! (video)

Χρειάστηκε τρεις φορές τη διαδικασία των πέναλτι φέτος ο Παναθηναϊκός, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις χαμογέλασε. Τα πρόσωπα κάτω από τα δοκάρια μπορεί να άλλαξαν, όμως ο «φύλακας-άγγελος» είναι… άλλος και παραμένει στο πλευρό τους!

Μοιάζει απίθανο, εξωπραγματικό, αλλά ο Παναθηναϊκός το έχει καταφέρει σε πολυάριθμες περιπτώσεις! Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Περισσότερο οφείλεται σε έναν κοινό… παρονομαστή!

Απέναντι στον ΠΑΟΚ, προκρίθηκε έπειτα από μία δραματική διαδικασία των πέναλτι (21/02, 1-2 6-5 πεν.), με τον Λημνιό να στέλνει εκεί το ματς, με… buzzer beater στο φινάλε της παράτασης!


Η αλήθεια όμως είναι, πως αυτή δεν αποτελεί την πρώτη φορά, που στη φετινή σεζόν η «ρωσική ρουλέτα» προκαλεί… πράσινα χαμόγελα! Εν αντιθέσει, έχουν προηγηθεί άλλες δύο φορές, μία στα προκριματικά του Champions League και μία ξανά για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Όσο αξιοσημείωτο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που το ξεπερνά. Οι «πράσινοι» έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές πρόκριση στα πέναλτι, έχοντας σε όλες τις περιπτώσεις διαφορετικό τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια!

Η πρώτη φορά ήρθε στο ματς με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι απέκρουσε το χτύπημα του Γκεντουζί, στην έναρξη της διαδικασίας, πράγμα που εν τέλει αποδείχθηκε κομβικό, με τον Μλαντένοβιτς να ευστοχεί στην πέμπτη και καθοριστική εκτέλεση, για να χαρίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση στο «τριφύλλι».


Έπειτα, μεταφερόμαστε στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να οδηγείται ξανά στα πέναλτι, στη φάση των «16» κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο Γ. Καραϊσκάκης, o Καρβάλιο είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει και να κρατά ζωντανή την ομάδα του. Με την πρόκριση να βάφεται «πράσινη» έπειτα από το άστοχο χτύπημα του Καμαρά.


Τελευταία περίπτωση, ο επαναληπτικός με τον ΠΑΟΚ, στα ημιτελικά του θεσμού. Ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε τα πέναλτι των Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Ότο, για να ακολουθήσει το γλίστρημα του Σαμάτα και να στείλει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου!

Τα πρόσωπα, όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να αλλάζουν, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Ο λόγος, μάλλον έχει ονοματεπώνυμο! Πρόκειται για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Γιώργο Μουντάκη! Είναι το σημείο «κλειδί», που μοιράζονται και οι τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

μππρ.jpg

Το «ξέσπασμα» του Ντραγκόφσκι μαζί του, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Φροντίζει να προετοιμάζει τους τερματοφύλακές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δικαιώνεται απόλυτα και η επιβράβευση έρχεται στο χορτάρι!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0