Football Talk

Λίβερπουλ - Λούτον 4-1: «Kαθάρισε» με... τεσσάρα και ανατροπή σε 15' και τώρα, ώρα League Cup! (video)

Λίβερπουλ - Λούτον 4-1: «Kαθάρισε» με... τεσσάρα και ανατροπή σε 15' και τώρα, ώρα League Cup! (video)

Σταθερα μόνη-πρώτη στην Premier League η Λίβερπουλ! Βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς, σκόραρε τρεις φορές σε ένα τέταρτο και στο φινάλε έβαλε το... κερασάκι, για το τελικό 4-1 (21/02) επί της Λούτον! Στο +4 από τη Σίτι και στο +5 από την Άρσεναλ, που έχουν παίξει, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο. 

Με τους Νούνιες και Σαλάχ να κρίνονται ανέτοιμοι και να μένουν εκτός αποστολής, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι για τον τελικό του League Cup, το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής (25/02), ο Ντίας ανέλαβε όλες τις πρωτοβουλίες στη γραμμή κρούσης της Λίβερπουλ. Μαζί του, βρίσκονταν οι Έλιοτ και Χάκπο.

Οι «κόκκινοι» προφανώς και είχαν την κυριαρχία σε ό,τι αφορούσε στην κατοχή της μπάλας, άρχισαν να φτιάχνουν τελικές, ωστόσο, αιφνιδιάστηκαν στον απόλυτο βαθμό. Η Λούτον στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Ογκμπένε με κεφαλιά πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Κέλεχερ, μετά από προσπάθειά του και έγραψε το 1-0! Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε για μερικά λεπτά τους παίκτες του Κλοπ, που αδυνατούσαν να επιτεθούν ορθολογικά, με τον Ντίας να έχει μόνος του έξι τελικές μέχρι το 30'!

Η Λούτον ήξερε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε πάρει και θ' ακολουθούσαν πολύ δύσκολα λεπτά... μέχρι το φινάλε. Γιατί δεν γινόταν να προετοιμαστεί κάποιος για διαρκή «πολιορκία» από πλευράς Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ πέρυσι δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα όπου είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ στην ανάπαυλα. Για φέτος, αυτό το ματς ήταν το πρώτο που το «Άνφιλντ» είχε δει αντίπαλο να βρίσκεται μπροστά στη λήξη των πρώτων 45' στη Λίγκα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι «κόκκινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Όσο στην περιοχή από προσπάθεια του Ντίας από αριστερά, αλλά ο VAR απεφάνθη πως δεν υπήρχε παράβαση. Αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους που «χτύπησαν» στο 56' και με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ ισοφάρισαν σε 1-1. Κι όλα άλλαξαν ολοκληρωτικά μέσα σε δυο λεπτά, αφού στο 58' από μια ταχύτατη εκτέλεση πλάγιου άουτ του Μπράντλεϊ και γύρισμα του Μακ Άλιστερ στην περιοχή, ο Χάκπο με κεφαλιά έκανε το 2-1! Η τάξη είχε αποκατασταθεί και οι «κόκκινοι» ήταν το αφεντικό στο «σπίτι» τους, φτάνοντας στη συνέχεια σε ακόμα δυο τέρματα.

Στο 71' ο Λουίς Ντίας που από το πρώτο μέρος είχε «σκυλιάσει» για να σκοράρει, από αριστερά εντός περιοχής με ωραίο τελείωμα έγραψε το 3-1 και στο 90' ο Έλιοτ με δυνατό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Σε αυτή τη φάση, θα μπορούσε στο ντεμπούτο του ο νεαρός Ντανς – που πήρε χρόνο συμμετοχής μαζί με τον ΜακΚόνελ – να καταγράψει ασίστ, αλλά ο Χάκπο την τελευταία στιγμή κοντραρίστηκε και δεν πλάσαρε. Στην αποστολή στα 16 του χρόνια βρέθηκε και ο Νιόνι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (69' Ρόμπερτσον), Κουανσά, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μακ Άλιστερ (89' ΜακΚόνελ), Έντο, Γκράβενμπερχ (78' Κλαρκ), Έλιοτ, Ντίας (89' Ντανς), Χάκπο.

Λούτον (Ρομπ Έντουαρντς): Καμίνσκι, Μένγκι, Όσο, Μπελ, Ογκμπένε, Λοκόνγκα (46' Μπανζού), Μπάρκλεϊ, Ντάουτι (74' Καμπορέ), Μόρις, Τσονγκ (63' Κλαρκ), Γούντροου (58' Τάουνσεντ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0