Football Talk

«Τι ζήσαμε Θεέ μου»: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά, «κάηκε» και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του!

«Τι ζήσαμε Θεέ μου»: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά, «κάηκε» και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του!

Μόνο η λαϊκή έκφραση, «πήγαμε και... ξαναγυρίσαμε», περιγράφει την πρόκριση του Παναθηναϊκού, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τι ζήσαμε Θεέ μου. Πήγαμε και… ξαναγυρίσαμε, όπως λέει ο λαός. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, μετά κόπων και βασάνων μεν, αλλά το αποτέλεσμα μετράει δε. Πριν καν ξεκινήσουμε την όποια ανάλυση, να ευχηθούμε ο Μπάμπα να είναι καλά στην υγεία του, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τις ομάδες, το ποδόσφαιρο και οτιδήποτε άλλο. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ… πάγωσε τη Λεωφόρο και αποχώρησε για το νοσοκομείο, άρον-άρον.

Ας πιάσουμε από την αρχή τα γεγονότα του αγώνα λοιπόν. Λίγα λεπτά πριν το πρώτο σφύριγμα του αγώνα, υπήρξε η ενημέρωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πως ο Άνταμ Τσέριν ένιωσε ενοχλήσεις και την θέση του πήρε, ο Τόνι Βιλένα. Πολύ κομβικό γεγονός! Η εν λόγω τροποποίηση, χάλασε τα σχέδια του Τερίμ και οι «πράσινοι», έχασαν τον έλεγχο του κέντρου. Ο Ζέκα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ας μην έχει τα αγωνιστικά λεπτά ούτε του Ρούμπεν Πέρεθ (που ήταν τιμωρημένος), ούτε του Αράο και του αξίζουν συγχαρητήρια για την μαχητικότητα που έδειξε.

Άλλος ένας τραυματισμός, έρχεται να προστεθεί στην λίστα, με τον Γεντβάι να αποχωρεί στο 57ο λεπτό του παιχνιδιού και στην θέση του πέρασε ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο πρώτος αρχηγός της ομάδας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς γκάφες, αλλά αντίθετα με μια σταθερή εικόνα. Από την άλλη, όμως, άσχημη εμφάνιση έχουν κάνει ο Μπακασέτας, ο Μπερνάρντ, ο Ιωαννίδης (που έρχεται από αγωνιστική απραξία και είναι λογικό), αλλά και ο Παλάσιος επίσης.

Επιθετικά η ομάδα, δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και οι τελικές προς την εστία, ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Η «μηχανή» πήρε μπροστά στην παράταση, εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη διάθεση και προσπάθησε να βρει λύσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κερδισμένα κόρνερ, αλλά τίποτα. Και έρχεται η στιγμή που ο ΠΑΟΚ από ένα κόρνερ βρήκε γκολ από τον Κεντζιόρα, τον οποίο για κάποιο ακατανόητο λόγο, μάρκαρε ο Μαντσίνι.

Σε αυτό το σημείο, η ομάδα έχασε τις ελπίδες της και προσπαθούσε μάταια να βρει γκολ. Φάση που «κόβει την ανάσα», ήταν αυτή στα τελευταία λεπτά της παράτασης, με τον Μαντσίνι να έχει την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όμως ο Αργεντίνος δεν πήρε την σωστή επιλογή και επέλεξε την λάθος γωνία και ο Κουλιεράκης έδιωξε την μπάλα, πάνω στη γραμμή. Το… γλυκό, το κράταγε για το τέλος όμως ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Λημνιός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα την τελευταία στιγμή του αγώνα στην πραγματικότητα και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι, το… πράγμα ξεκίνησε «στραβά», με τον Κοτάρσκι να αποκρούει με τα πόδια την εκτέλεση του Σπόραρ. Ο ΠΑΟΚ ήταν άχαστος, μέχρι που πήρε μπρος ο Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός επενέβη και μπλόκαρε διαδοχικά τα πέναλτι των Ντεσπότοφ και Οσντόεφ. Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο Λημνιός είχε αστοχήσει στην εκτέλεση και η κατάσταση ήταν «do or die». Ο τερματοφύλακας των «πράσινων» ήταν χωρίς αμφιβολία ο MVP και έγινε ο άνθρωπος που… αναγέννησε την ομάδα από τις στάχτες της, ενώ είχε ήδη «καεί».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0