Football Talk

Γιατί η ισοπαλία-πρόκριση της Μακάμπι, φέρνει «πονοκέφαλο» στην Ελλάδα;

Γιατί η ισοπαλία-πρόκριση της Μακάμπι, φέρνει «πονοκέφαλο» στην Ελλάδα;

Το Ισραήλ θα έχει εκπρόσωπο και στη φάση των «16» του Europa Conference League. Κάτι που επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα.

Συνδέεται η πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα στους «16» του Europa Conference League με την Ελλάδα; Και όμως, συνδέεται!

Για την ακρίβεια, επηρεάζει την θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA και τα «δώρα» που θα αποκόμιζαν υπό διαφορετικές συνθήκες οι εκπρόσωποί της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με την ισοπαλία της ισραηλινής ομάδας απέναντι στην Γάνδη, το Ισραήλ συνέλεξε 250 βαθμούς, με αποτέλσμα να «σκαρφαλώσει» δύο θέσεις πιο πάνω από εμάς.

Έπειτα, η διπλή εκπροσώπηση του Ισράηλ στην διοργάνωση, μιας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται ήδη στους «16», δίνει μεγάλες πιθανότητες προσθήκης βαθμών, γεγονός που μπορεί να την προωθήσει πιο ψηλά στην κατάταξη. Αυτό προϋποθέτει φυσικά, οι δύο ομάδες να καταφέρουν να προχωρήσουν μετά την φάση των «16».

Η... αναρρίχηση της Ελλάδας από την 17η στην 15η θέση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ως εκ τούτου, η εξασφάλιση δεύτερης ομάδας στα προκριματικά του Champions League, αλλά και λιγότεροι προκριματικοί γύροι, προνόμια τα οποία θα ευνοούσαν τις ελληνικές ομάδες, φαντάζουν, προς το παρόν, δύσκολο... σενάριο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0