Football Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-2 (πεν.6-5): Football bloody hell α λα... ελληνικά - Μυθικός Ντραγκόφσκι, μοιραίος Σαμάτα και οι «πράσινοι» στον τελικό! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-2 (πεν.6-5): Football bloody hell α λα... ελληνικά - Μυθικός Ντραγκόφσκι, μοιραίος Σαμάτα και οι «πράσινοι» στον τελικό! (video)

Τι ρεβάνς είδαμε; Ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός Κυπέλλου έως το 129', τον λύτρωσε ο Λημνιός και στα πέναλτι, είδε τον Ντραγκόφσκι να «ντύνεται» σούπερ ήρωας! Ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ (21/02, 1-2) στη Λεωφόρο, αλλά προκρίθηκε στον τελικό με 6-5 στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά από μία συγκλονιστική «μάχη», με σοκαριστικούς τραυματισμούς, δύο γκολ στην παράταση και 18 εκτελέσεις πέναλτι!

Η πολυαναμενόμενη ρεβάνς μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όχι μόνο δεν απογοήτευσε, αλλά ήταν από τις πιο επικές μάχες των τελευταίων ετών!

Οι «πράσινοι» βρίσκονταν με το ένα... πόδι εκτός συνέχειας, έως το 129', αλλά αρχικά τους λύτρωσε ο Λημνιός, και στα πέναλτι ο Ντραγκόφσκι! Ηττήθηκαν με 1-2 (21/02), αλλά με τις επεμβάσεις του Πολωνού γκολκίπερ στη «ρώσικη ρουλέτα», πέρασαν με 6-5 στα πέναλτι, στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα βρουν είτε τον Άρη, είτε τον Παναιτωλικό.

Φυσικά, όλος ο αγώνας στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του ΠΑΟΚ, Μπάμπα, ο οποίος έμεινε στο χορτάρι χωρίς τις αισθήσεις του για αρκετή ώρα και διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του. 



Η πρόκριση είναι δική μας! Απίστευτο αλλά Παναθηναϊκό! #Panathinaikos #PAOFC #PAOPAOK #GreekCup pic.twitter.com/2OR9UjPxnF

Το παιχνίδι κατά το ξεκίνημα του χωρίς σημαντική φάση κύλησε, με το γήπεδο να είναι πολύ βρεγμένο λόγω της βροχής, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους για να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία.

Από ένα λάθος του Βιλένα, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκεται από τα αριστερά και να μοιράζει στο δεύτερο δοκάρι, για τον αμαρκάριστο Σβάμπ, ο οποίος έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε με ένταση και η φάση ολοκληρώθηκε στο 13’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς κέρδισε ένα φάουλ από τον Ζέκα από πολύ καλό σημείο, έξω από την περιοχή, με τον Τάισον να εκτελεί, χωρίς να αποφέρει κάτι αυτή η ευκαιρία.

Δύο σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο 36ο λεπτό, με τον Παλάσιος να φεύγει στην αντεπίθεση και να βγάζει μια μπαλιά για τον Ιωαννίδη, με τον Κεντζιόρα να μην του επιτρέπει την τελική στην εστία, ενώ στην συνέχεια της φάσης, μετά από κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα μακρινό -δυνατό- σουτ, όμως ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα. Ύστερα από τρία λεπτά, στιγμή είχε και ο ΠΑΟΚ, με τον Ζέκα όμως να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Τόμας.

Μεγάλη απειλή για την άμυνα των γηπεδούχων στο 49’, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και κατάφερε να βρει μια φάση διαρκείας, με τον Μπράντον να σουτάρει, τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Κωνσταντέλιας σούταρε με πολλή δύναμη και ο Γεντβάι απομάκρυνε με το κεφάλι. Μια φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους στο 58’, με δύο κόρνερ, δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και μπλόκαρε με χαρακτηριστική ευκολία.

Ένα κλέψιμο από τον Ότο στο κέντρο του γηπέδου, έφερε τον ΠΑΟΚ σε συνθήκη αντεπίθεσης στο 72’ , με τον ίδιο να κάνει μια σέντρα από την αριστερή πτέρυγα για το δεύτερο δοκάρι στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκτός ισορροπίας, σούταρε και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία για το 1-0.

Έτοιμος να… κλειδώσει το παιχνίδι και την πρόκριση ήταν ο ΠΑΟΚ στο 86’, όταν με ακόμη μια αντεπίθεση από λάθος των «πράσινων», ο Κωνσταντέλιας έκανε ατομική ενέργεια, έβγαλε σε θέση βολής τον Οζντόεφ απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, αλλά αυτό έστειλε την μπάλα άουτ.


Η παράταση

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς ανώτεροι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι ευκαιρίες έλειψαν, με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς κλασική ευκαιρία, μένοντας σε μερικά κερδισμένα κόρνερ. Από ένα τέτοιο, στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, με τον Ντεσπότοφ να εκτελεί και ο Κεντζιόρα να είναι αυτός που πιάνει την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.

Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 108’, με τον Μαντσίνι να «σπάει» την μπάλα από τα αριστερά για τον Λημνιό, ο οποίος σούταρε και η μπάλα κόντραρε στα σώματα, ενώ το… ριμπάουντ πήρε ο Μπακασέτας και εκτέλεσε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαντσίνι να έχει… φόρα παρτίδα το τέρμα, με τον Κοτάρσκι εκτός εστίας, αλλά ο Αργεντίνος έπιασε μια κεφαλιά, όμως ο Κουλιεράκης σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ο Λημνιός, στην εκπνοή της παράτασης, επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ως εκ τούτου ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι.


Τα πέναλτι

Παναθηναϊκός

  1. Σπόραρ-έξω (επέμβαση Κοτάρσκι)
  2. Γερεμέγεφ - μέσα
  3. Μπακασέτας - μέσα
  4. Κώτσιρας - μέσα
  5. Μλαντένοβιτς - μέσα
  6. Λημνιός - έξω (άουτ)
  7. Μαντσίνι-μέσα
  8. Αράο-έξω
  9. Σένκεφελντ-μέσα

ΠΑΟΚ

  1. Κουλιεράκης-μέσα
  2. Μούργκ-μέσα
  3. Κεντζιόρα-μέσα
  4. Μεϊτέ-μέσα
  5. Ντεσπότοφ-έξω (μπλοκάρει ο Ντραγκόφσκι)
  6. Οσντόεφ- έξω (μπλοκάρει ο Ντραγκόφσκι)
  7. Μάρκος Αντόνιο-μέσα
  8. Ότο- έξω (μπλοκάρει ο Ντραγκόφσκι)
  9. Σαμάτα – έξω (άουτ)

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (57’ Σένκεφελντ), Αράο, Κώτσιρας, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρντ (106’ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85’ Λημννιός), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης (4’ Κουλιεράκης), Κεντζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Σβαμπ (74’ Οζτνόεφ), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (110’ Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς (85’ Μούργκ), Τόμας (74’ Σαματα).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0