Football Talk

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός από τη Φερεντσβάρος; Αν ο Μεντιλίμπαρ «θυμηθεί» τη Γιουνάιτεντ και την… Ταραγόνα! (video)

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός από τη Φερεντσβάρος; Αν ο Μεντιλίμπαρ «θυμηθεί» τη Γιουνάιτεντ και την… Ταραγόνα! (video)

Τι σχέση μπορεί να έχει η Ταραγόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και η Φερεντσβάρος με τον Ολυμπιακό; Και όμως… Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τις συνδέει όλες. Και για την ακρίβεια, «ευχόμαστε» το βράδυ της Πέμπτης (22/02), μετά το τέλος του παιχνιδιού, να εξακολουθεί να τις συνδέει!

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καλύτερο ξεκίνημα στη θητεία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό; Δύσκολα. Και είναι απολύτως λογικό.

Διότι ο Ισπανός προπονητής ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας και έπρεπε να «εγκλιματιστεί» γρήγορα, με το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα απέναντι στην Φερεντσβάρος. Μία ευρωπαϊκή βραδιά, στην επιστροφή του κόσμου της ομάδας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Προφανώς και επρόκειτο για μία έξτρα – πίεση. Ωστόσο, ο Ισπανός την διαχειρίστηκε άψογα και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0. Και αν έπρεπε, μία ομάδα να έχει βρει και δεύτερο γκολ στη συνάντηση, τότε πιθανώς, αυτοί θα ήταν εκ νέου οι Πειραιώτες.

Ακολούθησε το ντεμπούτο του στην Super League. Στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να προέρχονται από ήττα εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Και όμως, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και σε αυτή την περίπτωση. Σκόραρε για πρώτη φορά στην Τούμπα τέσσερις φορές, μετά από 24 χρόνια και πανηγύρισε το δεύτερο διαδοχικό του «διπλό» σε αυτό το γήπεδο.

Δύο στα δύο λοιπόν για τον Ισπανό, ο οποίος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μία εξαιρετική εβδομάδα, αν καταφέρει να «θυμηθεί» το παρελθόν του. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Η Φερεντσβάρος γίνεται η 9η διαφορετική ομάδα, που ο Μεντιλίμπαρ θα αντιμετωπίσει για 2η φορά στην καριέρα του.

Πώς τα πηγαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Η μοναδική φορά που έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια, έχει λάβει χώρα απέναντι στην Ταραγόνα. Την ίδια ώρα, η μόνη περίπτωση που έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια, προέκυψε στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, από την Κλουζ.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι μοιρασμένη. Τρεις φορές από μία νίκη και μια ήττα, μία φορά από μία νίκη και μία ήττα, επίσης μόλις μία φορά καμία νίκη (ισοπαλία – ήττα).

Τι θέλει λοιπόν ο Ολυμπιακός από τον Μεντιλίμπαρ; Να πετύχει στην Φερεντσβάρος, ό,τι και με κόντρα στην Ταραγόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γιουβέντους. Είτε να κερδίσει ξανά, είτε να μην χάσει. Αν αυτό συμβεί, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στη φάση των «16» του Europa Conference League.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0