Football Talk

Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει στη Λεωφόρο; «Πάει» για ιστορικό ρεκόρ και... επιστροφή στα '80s! (video)

Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει στη Λεωφόρο; «Πάει» για ιστορικό ρεκόρ και... επιστροφή στα '80s! (video)

Το στατιστικό που δείχνει πως τα τελευταία δύο χρόνια, πιο εύκολα χάνει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό, παρά εκτός έδρας!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στη Λεωφόρο (21/02, 19:00), για τη μεταξύ τους ρεβάνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να... παίζει τα «ρέστα» του, σε μία έδρα που έχει εξαιρετική παράδοση το τελευταίο διάστημα!

Οι «ασπρόμαυροι» είναι αήττητοι εδώ και τέσσερα παιχνίδια στο Απόστολος Νικολαΐδης, σε όλες τις διοργανώσεις, και εάν το σερί τους δεν «σπάσει» ούτε στο επερχόμενο ματς, τότε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αρχίσει να βλέπει στον ορίζοντα, ένα ρεκόρ γεμάτο... ισοπαλίες στην Αθήνα, που είναι «ζωντανό» από την δεκαετία του '80!

Πολύ πριν την έλευση της νέας χιλιετίας, και συγκεκριμένα από το 1974 έως το 1981, ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στα επτά διαδοχικά παιχνίδια, δίχως ήττα, σε ματς ως φιλοξενούμενος των «πρασίνων».

Η τελευταία ήττα πριν ξεκινήσει το συγκεκριμένο σερί ήταν στις
 10 Μαρτίου του 1974, με 3-2 στη Λεωφόρο. Ένα ματς στο οποίο οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, λόγω της ρεβάνς με τη Μίλαν στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Εν τέλει, ηττήθηκαν χάρις το γκολ του Βερόν στο 88', έχοντας ισοφαρίσει μόλις ένα λεπτό νωρίτερα!



Επί έξι σερί ματς στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ δεν έχανε. Όλα τα παιχνίδια ήταν πρωταθλήματος και το έβδομο έγινε στη Ριζούπολη, καθώς οι «πράσινοι» είχαν μετακομίσει προσωρινά, λόγω του σεισμού που είχε προηγηθεί και κάνει την παραδοσιακή τους έδρα ακατάλληλη για αγώνες. Το αήττητο σερί σταμάτησε στις 7 Μαρτίου του 1982, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 2-1.

Προφανώς, πρόκειται για το μεγαλύτερο «ασπρόμαυρο» σερί δίχως ήττα στην Αθήνα, στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στη νέα χιλιετία, αφού από το 2003 έως το 2011, μετρούσε δώδεκα σερί νίκες εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης!

Τα δεδομένα, άλλαξαν την τελευταία διετία και απόψε (21/02, 19:00), σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, μένει να φανεί αν το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θα «βαδίσει» προς τα '80s ή θα δει το σερί του να σταματά.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός μετρά τρεις νίκες στην Τούμπα, κάτι που δείχνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» χάνει πιο... εύκολα εντός έδρας, παρά στη Λεωφόρο από το «τριφύλλι»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0