Football Talk

Γιαν Ζόμερ: Ο νέος «Κέρβερος» της Ίντερ που έριξε τον Ονάνα στη... λήθη! (video)

Γιαν Ζόμερ: Ο νέος «Κέρβερος» της Ίντερ που έριξε τον Ονάνα στη... λήθη! (video)

Ήρθε ως αντικαταστάτης του Αντρέ Ονάνα εν μέσω αμφισβήτησης, αλλά δικαιώνει απόλυτα τη διοίκηση της Ίντερ και του προπονητή του να τον εμπιστευτούν. Ο λόγος για τον Γιαν Ζόμερ που φαίνεται να διανύει μία από τις καλύτερές του σεζόν, κάτι που επιβεβαιώνουν απόλυτα οι αριθμοί του.

Μοιάζει ασταμάτητη φέτος. Η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι κοιτάζει μόνο μπροστά και η φόρμα της το επιβεβαιώνει. Αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματά της στα 10 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, βλέπει συνεχόμενες νίκες. Και αν παρατηρήσει πιο προσεκτικά, αντιλαμβάνεται ότι στις περισσότερες από αυτές έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ίντερ παραχωρούσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Αντρέ Ονάνα εισπράττοντας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, πολλοί ήταν οι φίλοι της που δυσανασχέτησαν με την επιλογή του συλλόγου. Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι η φετινή εικόνα του Καμερουνέζου τερματοφύλακα απέχει πολύ από τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τη φανέλα των «νερατζούρι».

Όταν, λοιπόν, η ομάδα στράφηκε στον 35χρονο Γιαν Ζόμερ της Μπάγερν Μονάχου, λίγοι φαντάζονταν τις αποδόσεις που θα «έπιανε» φέτος. Άφησε μετά από εννιά χρόνια τα γήπεδα της Γερμανίας, προκειμένου να υπερασπιστεί την εστία της Ίντερ. Κάτι που καταφέρνει μέχρι στιγμής ικανοποιητικά και μάλιστα με το… παραπάνω.

Η Ίντερ φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Καμπιονάτο και απέχει εννιά βαθμούς από τη δεύτερη Γιουβέντους. Η άμυνά της είναι συμπαγέστατη με μόλις 12 γκολ παθητικό σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ποιο είναι όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως ο Γιαν Ζόμερ έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 15 περιπτώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι έχει περισσότερα clean sheets από όσες φορές έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του!  

Το βράδυ της Τρίτης (20/02) με το 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ πήρε ένα ισχνό, αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς για τους «16» του Champions League. Αυτή ήταν η 21η φορά μέσα στη σεζόν που ο Ζόμερ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σύνολο 32 αναμετρήσεων, ενώ παράλληλα την έχει δει να παραβιάζεται μόλις 14 φορές. Απίστευτο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αντρέ Ονάνα δεν της έχει λείψει καθόλου και απεναντίας έχει βρει τον ιδανικό «φύλακα άγγελό» της στο πρόσωπο του 35χρονου Ελβετού. Το πόσο σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών είναι η σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια, δεν χρειάζεται να ειπωθεί, και είναι ένα από αυτά που οδηγούν την φετινή Ίντερ για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.



Άρτεμις Κλεφτάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0