Football Talk

Η «αποχή» εκτόξευσε και τα... εισιτήρια: Η 23η ήταν αγωνιστική-ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Super League!

Η «αποχή» εκτόξευσε και τα... εισιτήρια: Η 23η ήταν αγωνιστική-ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Super League!

Τα γήπεδα «άνοιξαν» ξανά και υποδέχθηκαν πολύ περισσότερο κόσμο από όσο συνήθιζαν! Για την ακρίβεια, σημειώθηκε ρεκόρ για φέτος! Πόσοι βρέθηκαν συνολικά στις ελληνικές κερκίδες το Σαββατοκύριακο; Ποιο ματς είχε περισσότερο κόσμο στη Stoiximan Super League;

Οι δύο μήνες «αποχής» ήταν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό της χώρας, αναγκάστηκε να αποχωριστεί την αγαπημένη του ομάδα και μπορούσε πλέον να την απολαύσει μόνο μέσω της τηλεόρασης, σε ένα άδειο και… κρύο γήπεδο.

Την περασμένη αγωνιστική όμως, μπήκε ένα τέλος στο… μαρτύριο των φιλάθλων. Τα γήπεδα άνοιξαν και «πλημμύρισαν» από οπαδούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι έδωσαν βροντερό «παρών».

Η 23η αγωνιστική είχε ως επίκεντρο το ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η προσοχή όλων, όμως, ήταν στραμμένη και στη μεγάλη επιστροφή των οπαδών και αυτοί από την μεριά τους δεν… απογοήτευσαν!

Με αριθμό ρεκόρ για τη φετινή σεζόν, η προσέλευση στα γήπεδα χτύπησε… κόκκινο. Συνολικά 68.644 θεατές παρακολούθησαν από κοντά ένα ματς της Stoiximan Super League.

Με τον αγώνα ΑΕΚ – Κηφισιά να έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, «κόβοντας» συνολικά 26.325 εισιτήρια.

Πολύ κοντά ήταν βέβαια και το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με την Τούμπα να υποδέχεται 25.346 «ασπρόμαυρους».


Τα νούμερα αυτά «διέλυσαν» στην κυριολεξία το προηγούμενο ρεκόρ. Η 2η αγωνιστική ήταν η μοναδική στην οποία, τέσσερις από τους πέντε μεγάλους ήταν γηπεδούχοι, (δεν υπολογίζεται η πρώτη αγωνιστική που συνέβη ακριβώς το ίδιο, καθώς το Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν άδειο λόγω τιμωρίας) επομένως αυτό δίνει μία εξήγηση για τους 63.482 συνολικά θεατές που υπήρξαν. Ακόμη και έτσι όμως η περασμένη αγωνιστική, ξεπέρασε αυτό το νούμερο κατά περίπου 5.000.

Και αν σε κάποιους αυτή διαφορά φαίνεται εντυπωσιακή, πού να δουν σε σχέση και με τον μέσο όρο του πρωταθλήματος!

Ο μέσος όρος κομμένων εισιτηρίων για τη φετινή Stoiximan Super League, είναι 49.993. Η «αποχή» έφερε στα γήπεδα 18.000 οπαδούς πάνω από το μέσο όρο ολόκληρης της σεζόν!

Στον κόσμο έλειψε το ποδόσφαιρο και τα νούμερα αυτά το αποδεικνύουν ακράδαντα. Η 13η αγωνιστική ήταν η τελευταία πριν μπει «λουκέτο» στις κερκίδες. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις είχαν καταγραφεί 55.439 θεατές. Με τους οπαδούς να κάνουν και πάλι το «come back», το νούμερο αυτό ξεπεράστηκε κατά 13.000.

Μακάρι από εδώ και στο εξής να βλέπουμε πάντα γεμάτα καθίσματα σε όλα τα γήπεδα της Stoiximan Super League, ανεξαρτήτου ομάδας και βαθμολογικής θέσης.

Το ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς άλλωστε δεν έχει και νόημα…

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnspotrs.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0