Football Talk

«Pole position» για την Ιταλία, τρίτη η Αγγλία: Τα φαβορί για το επιπλέον εισιτήριο στο... νέο Champions League!

«Pole position» για την Ιταλία, τρίτη η Αγγλία: Τα φαβορί για το επιπλέον εισιτήριο στο... νέο Champions League!
Το UEFA Champions League αλλάζει από την επόμενη σεζόν και η «μάχη» για το επιπλέον εισιτήριο... καλά κρατεί, από τώρα!
Η φάση των «16» του. UEFA Champions League, έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα και η... αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της διοργάνωσης και το νέο format έχει αρχίσει.

Την επόμενη σεζόν, ο θεσμός θα διεξαχθεί με τέσσερις περισσότερες ομάδες (36) και θα έχει τη μορφή μίας ενιαίας Λίγκας. Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα δύο από τα τέσσερα νέα εισιτήρια, θα λάβουν ομάδες των χωρών που συγκέντρωσαν του περισσότερους βαθμούς την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα και το τελευταίο update της UEFA, φαίνεται πως οι Ιταλοί βρίσκονται σε θέση ισχύος, καθώς έχουν διατηρήσει και τις επτά ομάδες τους, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν και βρίσκονται στην 1η θέση του ranking με 14.714 βαθμούς. Στην 2η θέση ακολουθεί η Γερμανία με 13.928 βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους, εάν θέλουν να βγάλουν μια ακόμη ομάδα στα ευρωπαϊκά... σαλόνια!



Με 13.875 βαθμούς δεν φαντάζει απαγορευτικό το «όνειρο» της Premier League για ακόμη ένα «εισιτήριο», ωστόσο το αρνητικό για την Αγγλία, είναι το γεγονός πως ο βαθμός των αποτελεσμάτων, διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων της κάθε χώρας που υπήρχε στην αρχή της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως ανά βδομάδα, τα αποτελέσματα των αγγλικών ομάδων, διαιρούνται διά οκτώ και όχι διά έξι. Δηλαδή των ομάδων που έχουν διατηρηθεί, μετά τον αποκλεισμό των Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των γερμανικών ομάδων. Η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του UEFA Champions League, ηττήθηκε από τη Λάτσιο (1-0) εκτός έδρας, την ώρα που η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθε ισόπαλη 2-2, με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο, για τα play-off του UEFA Europa Conference League. Με έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό ενός γερμανικού συλλόγου, τα δεδομένα, θα μπορούσαν να αλλάξουν.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0