Football Talk

Μαρτίνες – Τουράμ vs Γκριεζμάν – Μοράτα: Το κονσέρτο των... αθόρυβων πολυβόλων για Ίντερ και Ατλέτικο! (video)

Μαρτίνες – Τουράμ vs Γκριεζμάν – Μοράτα: Το κονσέρτο των... αθόρυβων πολυβόλων για Ίντερ και Ατλέτικο! (video)

Μαρτίνες - Τουράμ εναντίον Γκριεζμάν Μοράτα. Τα επιθετικά δίδυμα μπορεί να μην είναι πολύ στην ποδοσφαιρική «μόδα», αλλά Ίντερ και Ατλέτικο… αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δικά τους, και ως τώρα δικαιώνονται απόλυτα. Ποια «δυάδα» θα γείρει υπέρ της τη ζυγαριά;

 

Μπορεί να μην τραβάνε τα φώτα πάνω τους, στο βαθμό που το κάνουν άλλοι σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά δύο από τα πιο «καυτά» επιθετικά δίδυμα των ευρωπαϊκών γηπέδων, είναι έτοιμα να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Η Ίντερ αποτελεί ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή. Οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (έξι στη Serie A, δύο στο Σούπερ Καπ Ιταλίας), με 21 γκολ στο ενεργητικό και 4 στο παθητικό της! Στο πρωτάθλημα, το προβάδισμα που έχει αποκτήσει μοιάζει μη αναστρέψιμο, επομένως, μπορεί να επικεντρωθεί στο Champions League, ελπίζοντας σε μια πορεία παρόμοια με την περσινή.

Το καλοκαίρι, η Ίντερ έχασε τον «μοιραίο» του περσινού τελικού, Ρομέλου Λουκάκου, και τον αντικατέστησε ιδανικά, με έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που ταίριαξε άμεσα με το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Λαουτάρο Μαρτίνες. Η ταχύτητά, τα τρεξίματα και η ασταμάτητη κίνησή τους χωρίς την μπάλα, τους κάνει πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμους.

Ο Αργεντινός πραγματοποιεί με διαφορά την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με 23 γκολ και 2 ασίστ, σε 31 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 26 του χρόνια, έχει προλάβει να αναρριχηθεί στην έβδομη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ίντερ, με 125, ενώ στη Serie A χρειάζεται ένα ακόμη γκολ για να συμπληρώσει τα 100!

«Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Το να παίζεις στο πλευρό του είναι εύκολο», δηλώνει ο παρτενέρ του Λαουτάρο, Μάρκους Τουράμ. Ο Γάλλος δεν «τραβάει» τόσο κουπί στο σκοράρισμα, αλλά εξυπηρετεί άψογα τον υποστηρικτικό ρόλο του, με 12 γκολ και 7 ασίστ σε 33 παιχνίδια.

Η Ατλέτικο, από την άλλη, σε μια από τις πιο επιθετικές «εκδόσεις» της στην εποχή του Σιμεόνε, έχει να αντιπαρατάξει τα δικά της «όπλα». Γκριεζμάν και Μοράτα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνθέτουν ένα πολύ «ταιριαστό» και παραγωγικό επιθετικό δίδυμο.

Ίσως το έντονο prime του Γκριεζμάν να έχει περάσει, γι’ αυτό και είναι σχετικά αθόρυβη η «αναρρίχησή» του στις ιστορικές λίστες της La Liga, αλλά και της εθνικής Γαλλίας, στην οποία είναι τέταρτος, τόσο σε συμμετοχές (127) όσο και σε γκολ (44). Ακόμα πιο εντυπωσιακά, όμως, είναι τα «παράσημά» του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εκεί, ο Γάλλος, μόλις στα 32 του, είναι 16ος σε συμμετοχές, με 483, και δεύτερος (μετά τον Μέσι), μεταξύ των μη- Ισπανών παικτών! Ταυτόχρονα, είναι 13ος σκόρερ στην ιστορία, με 185 γκολ! Εδώ και καιρό, φυσικά, είναι και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, με 175 γκολ!

Το σημαντικό είναι ότι συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, με 18 γκολ και 7 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μοράτα, από την πλευρά του, διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στο εκτελεστικό κομμάτι, καθώς σπάνια έβρισκε τέτοια σταθερότητα στο σκοράρισμα. Έχει σκοράρει 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, είναι ότι μαζί με τον Γκριεζμάν (και τους Χόιλουντ, Χάαλαντ) βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερ του Champions League, με 5 γκολ έκαστος!

Με την Ατλέτικο να έχει χάσει (πλην Όμπλακ) μέρος της αμυντικής της κλάσης και σταθερότητας, οι δύο επιθετικοί της είναι κομβικοί για την πορεία της ομάδας, και δείχνουν να ανταποκρίνονται και με το παραπάνω.

Το αμφίρροπο ζευγάρι της Ίντερ με την Ατλέτικο, ενδεχομένως να συνδυάζεται στη σκέψη μας με ποδοσφαιρικό «ξύλο», κάρτες, και σκληρές άμυνες. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως οι δύο ομάδες έχουν να παρουσιάσουν και δύο από τα πιο παραγωγικά επιθετικά δίδυμα στην Ευρώπη, που προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην μεταξύ τους «κόντρα».

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0