Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Τζιρόνα 3-2: Κατέρρευσε στο «καυτό» Σαν Μαμές και το… όνειρο, μένει στα μισά! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Τζιρόνα 3-2: Κατέρρευσε στο «καυτό» Σαν Μαμές και το… όνειρο, μένει στα μισά! (video)
Λίγες ημέρες μετά τη «βαριά» ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, η Τζιρόνα «λύγισε» και από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (19/02, 3-2) εκτός έδρας και είδε το «όνειρο» του τίτλου να... απομακρύνεται!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέταξε την Τζιρόνα (3-2) στο «φλεγόμενο» Σαν Μαμές, για την 25η αγωνιστική της La Liga, και την... έστειλε στο -6 από την κορυφή!

 Συγκεκριμένα, οι «Τζιρονίστες», έμειναν στους 56 βαθμούς και στη 2η θέση της βαθμολογίας, την ώρα που η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης έχει 62 βαθμούς. Από την άλλη, οι νικητές ανέβηκαν στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης (49 βαθμοί) και συνεχίζουν να... ονειρεύονται την έξοδο στο UEFA Champions League!

Με το «καλησπέρα» στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ, καθώς μόλις στο 2’, ο Μπερεγκέρ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στο Σαν Μαμές.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν «απάντηση», έχοντας την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο δεν δημιούργησαν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Πάντως, οι Καταλανοί πλήρωσαν με το ίδιο «νόμισμα» τους Βάσκους, καθώς με το ξεκίνημα της «επανάληψης», ο Τσιγκάνκοφ έφερε το ματς στα ίσα.

Παρόλα αυτά, η Τζιρόνα δεν «έχτισε» επάνω στην ισοφάριση και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την «τιμώρησε» με ένα... εφιαλτικό τετράλεπτο! Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά, ο Μπερεγκέρ έγραψε το 2-1 στο 56’, ενώ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ινιάκι Γουίλιαμς έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.  

Το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 75ο λεπτό, όταν ο Αλείξ Γκαρσία μείωσε σε 3-2, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και έτσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε μία σπουδαία νίκη στην έδρα της. 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ε. Βαλβέρδε): Σιμόν, Μπερτσίτσε, Βίβιαν, Άλβαρες (86' Παρέδες), Λέκουε (30’ Ντε Μάρκος), Ρουίθ Ντε Γαλαρέτα, Π. Ντίαθ (86' Βέσγκα), Μπερεγκέρ, Γκόμες (74' Σανθέτ), Ι. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (74' Ν. Γουίλιαμς).

Τζιρόνα (Φ. Σάλβα): Γκαζανίγκα, Γκουτιέρες, Χουάνπε, Ε. Γκαρσία, Μαρτίνες (74' Βάλερι), Α. Γκαρσία, Ερέρα (89' Σολίς Ρομέρο), Σάβιο, Μαρτίν (74' Πορτού), Τσιγκάνκοφ (89' Στουάνι), Ντόβμπικ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0