Football Talk

Ο Ισραηλινός Αμπάντα της Σέλτικ, μπορεί να φύγει λόγω της στήριξης των οπαδών στην Παλαιστίνη

Ο Ισραηλινός Αμπάντα της Σέλτικ, μπορεί να φύγει λόγω της στήριξης των οπαδών στην Παλαιστίνη

Ο Μπρένταν Ρότζερς αποκάλυψε την πιθανότητα αποχώρησης του Λιέλ Αμπάντα από την Σέλτικ, μετά από τις διαδηλώσεις των οπαδών της ομάδας υπέρ των Παλαιστινίων.

Ο 22χρονος Ισραηλινός, Λιέλ Αμπάντα απουσίασε από το παιχνίδι της Σέλτικ με την Κιλμάρνοκ (17/02), στον οποίο είχε ζητηθεί από τους οπαδούς της ομάδας να τραγουδήσουν για να αποδώσουν φόρο τιμής στους Παλαιστίνιους.

Ο Μπρένταν Ρότζερς τοποθετήθηκε αναλυτικά, αποκαλύπτοντας την επικοινωνία που είχε με τον Αμπάντα, και εκφράζοντας την κατανόηση και την ευαισθησία του επί του θέματος:

«Είναι ακόμα η ίδια κατάσταση. Είχα πολλές συζητήσεις με τον Λιέλ και είμαι πραγματικά συμπονετικός με το θέμα που έχει. Είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο. Είναι σε ανθρώπινο επίπεδο, οπότε πρέπει να το σεβαστώ. Προπονείται, δουλεύει εκτός έδρας, αλλά αυτή η περίοδος έχει να κάνει με το μυαλό και αν δεν είσαι σωστός ή έτοιμος, πρώτα δεν μπορώ να πάρω κανένα ρίσκο μαζί του, γιατί πάντα θα υποστηρίζουμε τον παίκτη και προφανώς πρέπει επίσης να προστατεύσω την ομάδα.

Αναλαμβάνω μεγάλη ευθύνη, γι' αυτό είμαστε εδώ. 
Η δουλειά μου δεν είναι απλώς προπονητής ποδοσφαίρου. Πρόκειται για έναν νεαρό άντρα, 22 ετών, πολύ μακριά από το σπίτι. Οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν για το τι συμβαίνει εκεί και μετά μπορούν να το ξεχάσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα για αυτόν, αυτή είναι η ζωή του. Κάθε μέρα, κάθε βράδυ, οικογένειες σε πόλεμο. Οπότε είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση για αυτόν. Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω πραγματική, πραγματική ενσυναίσθηση γι' αυτόν.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ως προπονητής με την πάροδο του χρόνου και πολλές από αυτές δεν τις συναντάς στα προπονητικά μαθήματα. Πρέπει να καταλάβεις και να μπεις στα παπούτσια του. Είναι η θλίψη που υπέγραψε ξανά για εμάς γιατί πίστευε ότι μπορούσε να συνεχίσει και να εξελιχθεί, μετά είχε ένα διάστημα εκτός με τραυματισμό και τώρα επιστρέφοντας βρήκε μια πραγματική, πραγματική πρόκληση. Αλλά είμαι εδώ για αυτόν, για να τον στηρίξω, και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα σε αυτό. Είναι δουλειά μου και θα πάρω την ανθρώπινη πτυχή, όπως έκανα με πολλούς παίκτες στο παρελθόν, και θα τον φροντίσω. Και όταν είναι έτοιμος, αν ποτέ είναι έτοιμος, τότε θα μπορεί να μας δώσει τα πάντα».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0