Football Talk

Λούτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Έκανε τα εύκολα… δύσκολα, έφτασε στο 4Χ4! (video)

Λούτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Έκανε τα εύκολα… δύσκολα, έφτασε στο 4Χ4! (video)

Τα κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 4Χ4 είναι γεγονός, για πρώτη φορά στη σεζόν και το Champions League… δεν βρίσκεται τόσο μακριά της, όσο πολλοί θα νόμιζαν. Μεγάλη νίκη με 2-1 απέναντι στη Λούτον, θα μπορούσαν όλα να ήταν απλούστερα, αν δεν είχε χάσει δύο από τις ευκαιρίες της… σεζόν. «Μαχητικοί» ξανά οι γηπεδούχοι, δεν παράτησαν το παιχνίδι, παρότι δέχθηκαν δύο γκολ από τον Χόιλουντ στο πρώτο εξάλεπτο!

Κοιτά κανείς το σκορ, βλέπει κάποιος το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση της Λούτον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πιστεύει πως ήταν μία πολύ επαγγελματική νίκη. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Διότι όσοι έχουν παρακολουθήσει τη συνάντηση, θα διαπίστωσαν πως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έκανε τα… πάντα για να μπει στη διαδικασία να κινδυνεύσει. Σπατάλησε τεράστιες ευκαιρίες, προηγήθηκε με 2-0 στο 7ο λεπτό και το έκανε «ντέρμπι», αλλά εν τέλει έφτασε στο πολυπόθητο 4Χ4.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με τον Ράσμους Χόιλουντ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σκόραρε στο 1ο λεπτό, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League που βρίσκει δίχτυα σε έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Εν συνεχεία, στο 6’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δύο τα γκολ της. Στατική φάση, υπέροχο τελείωμα του Χόιλουντ, αυτή τη φορά με το… στήθος, για το 2-0 και το απόλυτο «σοκ» στη Λούτον.

Από εκεί και πέρα όμως, και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Μείωσαν στο 13ο λεπτό με τον Μόρις, φέρει ευθύνη ο Αντρέ Ονάνα στο γκολ, με τον τρόπο που επέλεξε να βγει από την εστία του, να μην φέρει αποτέλεσμα.

 

Το 2-1 έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς, η οποία θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 37’ με τον Μόρις και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με την πολύ ωραία προσπάθεια του Ντάουντι.

Διότι με την έναρξη της επανάληψης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό. Αρχικά, είχε μεγάλη στιγμή στο 47ο λεπτό, για να κάνει το 3-1 με τον Ράσφορντ και στη συνέχεια, ίσως και να κατέγραψε δύο από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της σεζόν.

Η πρώτη ήρθε με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 59’, με τον Πορτογάλο να ξεπερνά τον Καμίνσκι, να πλασάρει σε κενή εστία, αλλά να τον προλαβαίνει ο Σάμπι Λοκόνγκα.

Η δεύτερη είχε ως πρωταγωνιστή τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, που βρέθηκε επίσης απέναντι από τον Γερμανό γκολκίπερ, αλλά δεν τον κέρδισε, σπαταλώντας μία σημαντική στιγμή, στο 66ο λεπτό.

Και η 3η, που δεν ήταν… φαρμακερή, έλαβε χώρα στο 77’, με τον Ράσμους Χόιλουντ να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του απέναντι από τον Καμίνσκι.

Η Λούτον ξεκίνησε να το πιστεύει, είχε στατικές φάσεις, αλλά το 2-1 παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους. Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει την 4η συνεχόμενη νίκη της και ανεβαίνει στους 44 βαθμούς, ούσα στο -3 από την 5η Τότεναμ!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0