Football Talk

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Πρώτο «διπλό» στη σεζόν, όλα για… όλα για την παραμονή στη Super League! (video)

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Πρώτο «διπλό» στη σεζόν, όλα για… όλα για την παραμονή στη Super League! (video)

Με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε που σκόραρε δις, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη με 2-1 στην έδρα του Βόλου. Αυτή ήταν η πρώτη του εκτός έδρας στη φετινή σεζόν και η πρώτη από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Με τον τρόπο αυτό, οι Γιαννιώτες «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Βόλος φιλοξένησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες «καίγονταν» για βαθμούς. Αμφότερες προέρχονταν από δύο λευκές ισοπαλίες με Κηφισιά και Άρη, αντίστοιχα.

Η «δίψα» για βαθμούς βοήθησε, ώστε το ματς να αποκτήσει από νωρίς γρήγορο ρυθμό. Ο Βόλος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4ο λεπτό με τον Γκαρσία και τον Νάγκι να σταματά το σουτ του. Λίγα λεπτά μετά, οι Βολιώτες απείλησαν ξανά με τον Κόμπα να αστοχεί σε σουτ στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά το ωραίο γύρισμα του Άλχο, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την εστία του Νάγκι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε πέντε λεπτά αργότερα, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ριέστρα, ο Εραμούσπε πήδηξε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κόβακτς απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Το γκολ ήρθε τελικά για τον ΠΑΣ μετά από νέο κόρνερ στο 30’. Ο Εραμούσπε ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά και ο Κόντε βρέθηκε στην πορεία της για να στείλει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα του Κόβακτς, που αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση.


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 43ο λεπτό. Ο Παμλίδης έκανε μία όμορφη ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Κόντε και ο Ισπανός σέντραρε «γλυκά» για το κεφάλι του Παμλίδη που βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας, αλλά η κεφαλιά του δεν είχε δύναμη και ο Κόβακτς την εξουδετέρωσε με ευκολία. 


Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες. Στην επανάληψη, οι Βολιώτες έβγαλαν αντίδραση με το «καλημέρα». Δύο λεπτά μετά τη σέντρα, κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Νάγκι. Ο Ασεχνούν ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ούγγρου τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-1.


Ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή με τον Κόντε στο 51’, αλλά έστειλε τη μπάλα από πλεονεκτική θέση δίπλα από την εστία του Κόβακτς.

Λίγο αργότερα, οι Γιαννιώτες είδαν τον Νάγκι να τραυματίζεται στη σύγκρουση που είχε με παίκτη του Βόλου και υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σούλη να περνά στο ματς και τον Ούγγρο να αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η δεύτερη υποχρεωτική αλλαγή για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, μετά από αυτή του Εραμούσπε στο ημίχρονο.

Ο ρυθμός έπεσε μετά τη διακοπή και ο ΠΑΣ ήταν αυτός που απείλησε ξανά μερικές στιγμές μετά. Στο 66’, ο Παντελάκης επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία και ο Κόβακτς την έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.  

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν στο 72ο λεπτό, με σκόρερ ξανά τον Ισπανό επιθετικό. Ο Κιάκος έβγαλε μία υπέροχη κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή με τον Κόντε να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να είναι απειλητικός και, παράλληλα, απορρόφησε την πίεση του Βόλου που προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αλλά δεν τα κατάφερε, με το σκορ να παραμένει έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Με τη νίκη αυτή, ο ΠΑΣ πήρε μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα και... ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας. Βρίσκεται πλέον στην 13η θέση με 16 βαθμούς, όσους έχει και η Κηφισιά. Από την άλλη, ο Βόλος παρέμεινε στην 12η θέση με έναν βαθμό περισσότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Αν. Λόπεθ): Κόβακτς, Άλχο (46’ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Ντε Καμπς (73’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73’ Μωραΐτης), Ποπέσκου (62’ Ολιβέιρα), Ασεχνούν, Κόμπα (46’ Τρουιγιέ), Γκαρσία

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Νάγκι (62’ Σούλης), Τούτου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Κιάκος, Τζίνο (70’ Καραχάλιος), Λιάσος, Ροσέρο (88' Σόρια), Παμλίδης (71’ Ντεμίρ), Ριένστρα, Κόντε

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0