Football Talk

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ: Και οι τρεις υπέροχες, αλλά ο θρόνος χωράει μόνο έναν!

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ: Και οι τρεις υπέροχες, αλλά ο θρόνος χωράει μόνο έναν!

Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Αρτέτα έχουν αποδείξει πως ανήκουν στο τοπ επίπεδο και έχουν φτιάξει ομάδες που καθρεφτίζουν τον χαρακτήρα τους. Όμως, ένας μόνο θα δοξαστεί και δύο θα δεχτούν σκληρή κριτική. Το ερώτημα ένα. Αυτό το πρωτάθλημα (που παίζεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών), ποιος θα το πάρει;

Βαδίζοντας αισίως την 25η στροφή της κούρσας της εφετινής Premier League, όλα δείχνουν πως η μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου που έχει στο μεταξύ κορυφωθεί, θα δοθεί μεταξύ τριών ομάδων. Μεταξύ της κατόχου Μάντσεστερ Σίτι, της πρωτοπόρου Λίβερπουλ και της «διψασμένης» Άρσεναλ. Τρεις ομάδες τις οποίες καθοδηγούν τρεις υπέροχοι προπονητές. Τρεις από τους τοπ κλας προπονητές αυτή τη στιγμή. Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και Μικέλ Αρτέτα έχουν ο καθένας (άλλος περισσότερες και άλλος λιγότερες) πιθανότητες για να κατακτήσουν αυτό το πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει των στατιστικών που μας προσφέρει η εξειδικευμένη πλατφόρμα OPTA, ως «ακλόνητο» φαβορί προβάλλει η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ακόμη και εάν αυτή τη στιγμή υπολείπεται τεσσάρων βαθμών από την κορυφή (έχοντας όμως και παιχνίδι λιγότερο, με τη Μπρέντφορντ, θα γίνει την προσεχή Τρίτη 20/2 στις 21:30).

ΚΟΡΥΦΗΚαταγραφή.PNG

Το OPTA λοιπόν, προσφέρει, 51.5% πιθανότητες στη Μάντσεστερ Σίτι για να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα.  Έπεται, η Λίβερπουλ του Κλοπ με 35.6% πιθανότητες και ως «αουτσάιντερ» προβάλλει η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα με μόλις 12.8%.

Όπως και να έχει, όποιος (από τους τρεις διεκδικητές) και εάν κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα, πέραν της δόξας και της φήμης που θα απολαύσει θα καταφέρει και ένα μοναδικό στατιστικό. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά τέσσερις σερί τίτλους στη Premier. Ο Κλοπ θα γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά δύο πρωταθλήματα με αντίπαλο τον Γκουαρδιόλα, ενώ ο Αρτέτα θα γίνει ο νεότερος προπονητής που πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή. Και οι τρεις είναι υπέροχοι, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, ο θρόνος χωράει μόνο έναν «Βασιλιά».

Κοινή συνισταμένη των τριών το γεγονός πως έχουν οικοδομήσει ομάδες που αντικατοπτρίζουν το δικό τους αγωνιστικό προφίλ. Η κάθε μία από τις συναγωνίστριες ομάδες στηρίζεται σε ορισμένες πτυχές που προσφέρουν προβάδισμα και πλεονέκτημα.

Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ, έχει για την ώρα την πιο «καυτή» επίθεση με 59 τέρματα ενεργητικό και συνάμα αποτελεί την ομάδα που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες.

Η Άρσεναλ είναι η πιο συνεπής αμυντικά ομάδα, έχοντας δεχτεί μόλις 22 τέρματα και έχοντας κρατήσει σε δέκα αναμετρήσεις το 0!

Τέλος, η Σίτι είναι η ομάδα με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες δείγμα της πειθαρχίας και της μαχητικότητας που επιβάλλει στο παιχνίδι του Πεπ.

Εσείς τι λέτε; Στον φετινό θρόνο, ποιος θα καθίσει;

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0